Hjälp mig att skapa en komplett resa!

10 okt. 2018 13:17
Visningar: 193
Tja! Jag och tjejen ska åka till Sydamerika i slutet av juli 2019.
Vi planerar att vara iväg i runt 5-6 veckor och vill täcka ett par länder, hur vi gör det smidigast och billigast, ja det är där ni kommer in!

Vad vi vet just nu så vill vi åka båt på amazonfloden(typ från/till manuas), gå inkaleden, uyuni och Rio de Janeiro.

Avstånden gör det lite knepigt men hur hade ni byggt upp denna resan?

Obs, startpunkt och slutpunkt är helt fritt för förslag!
Av Jonas73
10 okt. 2018 14:31
Hej,
Låter som en kul resa. 5-6 veckor kan bli lite tight med tid. Om jag skulle göra samma resa skulle jag köpa en ”multistoppbiljett” med utresa till La Paz, Bolivia och hemresa från Rio de Janeiro. Flygbiljett kan kosta från 9000 kr. Ofta dyrare.

Från busstationen i La Paz går bl.a bekväma nattbussar till Uyuni. Efter Uyuni buss tillbaka till LaPaz. Stanna där någon dag och ta sedan direktbuss till Puno i Peru (via Copacabana). Passa på att göra en båttur på Titicacasjön. Från Puno går bekväma turistbussar till Cusco. Gå Inkaleden till MP. Obs månste bokas flera månader i förväg. Kostar mycket. Finns billigare alternativ samt tåg.

Fortsätt sedan med buss till Lima och sedan ta en lång bussresa från Lima till Yurimaguas. Köp var sin hängmatta, 2 rep om cirka två meter till varje hängmatta, matlåda, plastbestick och börja resandet med flodbåt. Byte av båt Iquitos och vid Brasilianska gränsen i Tabatinga. Efter cirka en vecka bör ni vara i Manaus. Från Manaus finns direktflyg till Rio för ca 1000 kr. Billigare med byte. Boka på plats. Avsluta resan i Rio.

Trevlig resa!

Hälsningar
Jonas
10 okt. 2018 19:34
Snyggt! Märks att du är insatt i detta!! :)
Fick en annan plan i huvudet efter timmar av googlande.
Flyg till Belem, båt till Manaus, Manaus till Rio, iguassufallet, lima , cusco, MP, uyuni, tupiza. Sen är ju dock fortfarande ett frågetecken hur man tar sig hem därifrån. Vi vill avsluta resan på nån härlig strand sista dagarna, har du nån bra input på hur vi knyter ihop säcken? :)
Mvh/Niclas
Av Jonas73
10 okt. 2018 20:32
Hej Niclas,
Jag rekommenderar nog att resa i motsatt riktning. Då får ni bättre flyt i resan. Lima, Cusco, MP, Uyuni, Tupiza, Iguazufallen, Rio, Manaus, Belem.

Då ni reser mitt i vintern, d.v.s juli, är nog norra Brasilien bäst chans till behagligt strandliv. Har dock inte koll på stränderna i Brasilien.

I juli kan det bli kallt på höglandet kring Uyuni.

Hälsningar
Jonas
Medlemmen har tagit bort svaret
17 feb. 2019 15:19
Hej vad roligt,
Jag ocg min sambo reste i Syd- och centralamerika under hela 2017. Jag har skrivit en hel del om resan på min blogg, se några länkar nedan. Annars är du varmt välkommen att maila mig om du har andra funderingar.
(Logga in för att se e-postadress)

Mvh
Moa

http://lyckligochlevande.nu/blog/vandringarna-i-sydamerika-du-inte-får-missa-1
http://lyckligochlevande.nu/blog/allt-har-ehttp://lyckligochlevande.nu/blog/salar-de-uyuni-turisters-dragplåster-för-bolivia-vi-förstår-varförtt-slut-resan-i-siffror-nuffror