Hjälp med tips och trix

26 juni 2016 17:44
Visningar: 132
Hej! Jag och en tjejkompis har nu bestämt oss för att dra iväg till Australien och NZ i två månader. Vi tänkte sticka i början av november och sedan vara borta till början av januari. Ingen av oss har tidigare varit i varken Australien eller NZ och skulle därför behöva lite tips. Vad vi har lyckats googla fram vill vi nog åka från Cairns till Sydney (eller tvärtom?) och därefter bege oss mot Nya Zeeland. Hade gärna velat hinna med ön Niue också. Är det någon som har erfarenheter kring hur lång tid det tar att resa mellan Sydney och Cairns? Vill inte stressa igenom det utan ta det lite som det kommer, men om man räknar mellan tummen och pekfingret? Är det något annat man absolut inte får missa medans man ändå gör en sådan här resa? Och räcker det med ca. 3v i NZ?
Tacksam för all hjälp vi kan få!
26 juni 2016 22:59
Det tar drygt 35 timmar att köra sträckan utan stopp. 6 veckor är ganska lagom, men man kan ju göra det snabbare om man inte ser allt. Tänk på att det är regnperiod i norra Australien under den tiden.
Jag tycker det är lagom med två veckor per ö i NZ, men man kan såklart även jär välja ut några guldkorn och klara det på tre veckor.
27 juni 2016 12:48
Som Marie skriver är det regnperiod i QLD i januari och februari. Du har i snitt 10-11 dagar och nästan 29 cm nederbörd i jan (mer än det i feb).

Jag skulle alltså börja i QLD i nov då temp är 31 grader och det regnar 1/3-1/4 så mycket.

Jag jobbade i QLD jan-jun och jan, men framförallt feb, var ganska fruktansvärt. En polare satt t ex inregnad i Cape Trib utan att kunna ta sig däreifrån.

Sydney ligger på 25 grader oavsett månad men 'bara' 8-10 cm regn och 8 regndagar.

NZ har jag tyvärr för lite egen info om.
3 juli 2016 01:30
Har inte varit i Australien men Sydney till Cairns gjorde mina kompisar på 3 veckor - Sjukt intensivt men fullt möjligt om man inte har mer tid på sig, annars är runt 4veckor rätt lagom tyckte dom. En annan kompis gjorde det på 6 veckor men tyckte det blev lite långdraget (beror ju på hur ofta man vill flytta på sig).

När det kommer till NZ så hade jag försökt göra minst 1 månad där, gärna längre! Jag var där i vintras i ca 5.5 veckor och tyckte det var rent för lite tid! Det finns så otroligt mycket att se och göra här och brukar nog underskattas i jämförelse med Australien med Nya Zeeland är verkligen helt fantastiskt! På 3veckor hinner man från norr till syd om man rör på sig inprincip varje dag och där finns gott om ställen som jag hade rekommenderat att stanna fler dagar på ex Queenstown! :)