Hjälp med resrutt från Bangkok (2-3 ställen, 2 veckor)

Av Thowewl
3 aug. 2016 21:25
Visningar: 701
Hej alla härliga resenärer!
Jag och min kille har tänkt åka till Thailand i januari och stanna i två veckor. Vi planerar att flyga till Bangkok och därefter ta inrikesflyg någonstans. Jag var i Thailand för två år sedan och besökte bl a Ao Nang, Phuket och Kao Lak så ser helst något annat nu.

Jag tycker att jag googlar mig till vansinne och blir inte mer klok av det... :) Så: 2-3 platser dit vi (helst) kan flyga till eller åtminstone inte förlora allt för mycket tid till.

Vi vill bo i en romantisk bungalow vid havet åtminstone i ett par dygn. Annars går hotell med pool/nära hav alldeles utmärkt!

Vad vi vill göra: sola & bada (såklart!), massage och liknande, besöka vackra öar som dagsutflykt, äta gott, kanske spela tennis/gå på gym/liknande. Vi är inte intresserade av att festa eller dyka, men gärna snorkla.

Är evigt tacksam för alla råd och tips! :)
Av Zxcvbn
4 aug. 2016 06:38
Bkk Suvvan till Ban Phe med Taxi eller buss. Speed Boat över till Koh Samet, stanna 4-5 dagar. Boka minibuss i dem lokala resebyråerna till Koh Chang. Sen när ni varit där några dagar kan ni åka över till Koh Kood/kut.
Av Mipec
4 aug. 2016 08:56
Sen finns svängen Koh Samui-Koh Phangan-Koh Tao, flyg med Bangkok Airways till Samui (tyvärr rätt dyrt) och sedan Lomprayah ut till öarna.

Fin snorkling runt Koh Tao där man kan tar longtails runt till olika snorklingspots. Romantiska bungalows vid havet finns det rätt gott om, kolla tex Sensi Paradise eller Charm Churee. Eller något boende helt avsides i tex Sai Daeng,Hin Wong, Mango Bay eller Tanote. Kolla in Koh Taos olika stränder här: http://www.kotaoguiden.se

Koh Phangan: http://www.kophanganguiden.se
Av Thowewl
4 aug. 2016 18:05
Åh tack till er båda! Skönt att höra att det inte råder brist på bungalows :) Har hört att Koh Phangan är mer en partyplats, men det kanske beror på vart man väljer att bo?
Av Mipec
4 aug. 2016 18:59
Citerat från Thowewl:
Åh tack till er båda! Skönt att höra att det inte råder brist på bungalows :) Har hört att Koh Phangan är mer en partyplats, men det kanske beror på vart man väljer att bo?
Party på Koh Phangan är koncentrerat till Haad Rin.

Västra sidan (tex Haad Yao och Haad Salad) av KP erbjuder fin snorkling, men påverkas av tidvattnet så att det tidvis kan vara knepigt att komma i när det är lågvatten.

Östra sidan av KP (tex Thong Nai Pan Noi) har inte rev utanför stränderna och är lättbadade, men ingen snorkling att tala om.
8 aug. 2016 12:05
på Koh Phangan är det som sagt bara fest på ett ställe och den stora festen är bara en gång i månaden så är ni inte där just då så är det lugnt.
på Koh Tao är det mest romantiskt och lugnt och bäst snorkling och dykning.
Men har ni råd så flyg från Bkk till Samui, stanna där några dagar, sedan Koh Tao några dagar och sedan koh Phangan några dagar. Sedan färjan till Samui igen och flyg upp till Bkk.
Alla tre öar har bungalows och hotell på stränderna. Det finns gym på alla öar.
Mvh