Har någon varit på jamaica?

26 apr. 2013 12:56
Visningar: 2514
Hej alla!
Jag undrar om någon har varit på Jamaica och har lite tips att dela med sig?? Jag och min familj funderar på om det är ett resmål att besöka:)?
Av Masker
1 maj 2013 01:15
Hej! Jag har gjort några resor till Jamaica. Med Montego Bay som bas har jag rest runt stora delar av ön. Jag gillar naturen, kulturen och temperaturen:) Vad är det ni är intresserade av att hitta på resmålet? Vad gillar ni att göra?

Lena
3 maj 2013 20:40
Vi vill inte enbart ligga på stranden och i solen. Det kan vara trevligt att varva dessa dagar med lite utflykter etc. Vi har en som precis blivit tonåring samt en lite äldre tonåring med oss :)
Vi tänker ev bo i Montego Bay eftersom det finns skapliga priser dit. Det går väl att förflytta sig någon annanstans i några nätter om man vill? Vad har du för tips på vad vi behöver tänka på om vi reser dit?
Vågar vi boka taxi hur som helst?
Vi har även tidigare haft funderingar på att åka till Mexico, men har nu landat i att Jamaica verkar mer oexploaterat och lockar dock oss lite mer.
Hälsningar Millan
Av Masker
9 maj 2013 01:56
Det finns massor av trevliga utflykter att göra och själva resan till utflyktsmålet är ofta vacker och intressant. Vare sig man åker för att klättra i ett vattenfall YS Fall, besöka Bob Marleys födelseort Nine Miles eller en kaffeplantage så är resvägen spännande. Det finns ju också mera aktiva saker att göra som att åka zip line eller dyka. Om man bor i Montego Bay så kan man gärna också åka in till själva staden som ligger en bit bort från hotellområdet. Negril kan ju också vara en kul utflykt med sin 7-mile beach och Rick´s cafe. Men Mobay, Negril och Ocho Rios är väletablerade turistorter på gott och ont.
Om man ska åka på en utflykt kan det vara trevligt att hyra en egen bil och chaufför från ett mindre företag så att man kan få styra resan lite själv. Chauffören kan ta en till nåt bra jerk-ställe på vägen till exempel. Det finns många svarttaxi att hyra för dagen men det är ju då osäkert med försäkringar och sånt. Själv använder jag en sån som jag tycker är duktig förare och som jag litar på men det är ju inte allas cup of tea. Taxi för att ta sig kortare sträckor då är route taxi billigast men inte alltid lättast att hitta. Allt som har med resande att göra då är det bra att aldrig kliva in i bilen förrän man är överens om priset. Här finns lite nyttig info om taxi http://www.tripadvisor.com/Travel-g147309-s304/Jamaica:Caribbean:Taxis.And.Rental.Cars.html
Det kan ibland på vissa ställen bli lite påträngande med försäljare men ett vänligt men bestämt nej brukar hjälpa. Men ett "artigt" lite veligt "nja kanske senare" hjälper inte - tvärtom. De kommer definitivt ihåg det senare.
Jag skulle rekommendera att kolla om det är någon live concert när ni är där - missa den inte i så fall :) Det är en upplevelse :)