Grekland i augusti

Av Tiina
28 feb. 2008 14:52
Visningar: 5221
Vi är ett par 50+:are som brukar vara i Thailand en månad varje år men i år har vi stannat hemma över vintern för att kunna stanna minst två månader nästa år. Vi tänkte passa på att se något annat i år och funderar på att åka till Grekland i juli-augusti. Skulle gärna ta emot tips på vart man ska åka, när vi tittar på nätet finns det hundratals öar och platser att åka till så vi behöver verkligen hjälp att välja. Vi vill ha sol, bad, gärna möjlighet att hyra bil eller moppe så vi kan ta oss runt på egen hand. Vi ska i första hand ta det lugnt och vill gärna komma till en plats där det är vackert och ganska lugnt, men ändå gångavstånd till mysiga restauranger och lite stadsliv. Hoppas någon kan hjälpa oss hitta ett mysigt ställe att åka till.
29 feb. 2008 04:46
Hej! Det finns många vackra öar i Grekland, men den ön som jag har mest erfarenhet av är Rhodos. Den är till ytan lika stor som Gotland och blev 1994 utnämd som tvilling ö till just Gotland. På Rhodos finns det mesta man behöver under en resa oavsett vilken ålder man är i. Det finns mycket historia bevarad på ön, speciellt i gamla stan, innanför ringmuren. Det finns ett rikt stadsliv i Rhodos stad, massa mysiga byar som kan nås med både hyrbil och moppe, jag rekomenderar dock att hyra bil. Det finns vacker natur, fina stränder, god mat m,m. Halva min släkt bor just på Rhodos och jag åker själv dit i augusti. Naturen är som vackrast på våren innan det mesta hinner torka pga, värmen, Det är som varmast på hösten och då speciellt i augusti. Titta på mina bilder så får ni se lite av Rhodos. ca: 175 bilder. Mvh/Daniele
29 feb. 2008 13:54
Jag håller med Rhodoskillen. Vi ska själva resa dit i september. Ska man resa till Grekland överhuvudtaget, så rekommenderar jag er, att åka antingen på tidig vår/sommarsäsong, eller sensäsongen september/oktober. Då är det inte för varmt och inte högsäsong med trängsel överallt.

Om du tittar på min sida, kan du se var vi har varit i Grekland och hur många gånger. Grekland överhuvudtaget är underbart. Vi har ju mest åkt till Kos, för vi kom dit på 1990-talet, då min systerdotter var gift med en grek där. Så har vi återkommit dit åtta gånger, för vi trivs verkligen där. Naxos är också en av våra favoriter.

Trevlig resa.

Gilla
29 feb. 2008 16:21
I augusti och juli kan Grekland vara för varmt. Enligt mig är det en god idé att fara dit i juni, maj eller september. För er skulle säkert Karpathos passa, där finns många vackra stränder och det är rätt så lugnt, fast ön är ganska stor. Märker förresten att jag rekommenderar Karpathos hela tiden :-)
2 mars 2008 23:00
Hej!
Visst är det onödigt varmt i Grekland under juli/augusti men det finns ju öar där det blåser friska vindar som fläktar skönt!
Jag har hittills varit på Rhodos 22 ggr vid olika tidpunkter från april-oktober och jag har nästan aldrig svettats. När jag har varit där i juli så har tempen aldrig klivit över +32 och det klarar man väl om det dessutom blåser? Men ibland blir det ju värmebölja förstås. ..
Rhodos har mycket att erbjuda;kultur,nöjesliv och bad. Det är nog det ställe som jag har hittat mest omväxling på (annars skulle jag nog inte åkt dit så många gånger ) Ett alternativ som vi gjort en gång är att vara en vecka på Rhodos och en på den lugna ön Tilos.

Milos blåser det också rejält så det svalkar i sommarvärmen. Det är nog den vackraste ön som jag besökt med en dramatisk natur och med många stränder, den ena finare än den andra.Titta på mina små filmsnuttar!

En annan favorit är Agistri med närheten till Egina,Poros,Hydra och inte att förglömma - Aten. Åker ni dit kan ni verkligen se er omkring och göra dagsutflykter till de olika öarna. MEN...då får ni varmt!! Där blåser det inte( lika mycket ) och är ett måste med ac på rummet.

Loutraki är också ett mysigt ställe. Då kan man också åka på utflykter.

Halkidiki skulle jag också gärna åka tillbaka till...

Thassos! Där finns fantastiska stränder och bra vägar att åka moppe på. Bra mat och MYCKET mat! Mysigaste stället heter Potos. Närheten till Kavalla gör att det inte är några inkastare på restaurangerna och det är väldigt genuint.
Lycka till!
Ingrid
Av Hommage
3 mars 2008 11:15
En undran till Gullsing. Jag såg på din sida att du hade varit både i Rethymnon och Chania. Vilket var trevligast tycker du?
3 mars 2008 17:51
Citerat från hommage:
En undran till Gullsing. Jag såg på din sida att du hade varit både i Rethymnon och Chania. Vilket var trevligast tycker du?
Vi var i Chania 1999 och bodde då i Agia Marina. Det var egentligen lite för långt från staden Chania, så man fick ta taxi eller buss dit. Men staden Chania var mycket trevlig, med gamla kvarter och en trevlig hamn. När vi höll oss i Agia Marina, var det för att sola och bada mest. Det finns mycket fina sandstränder i det området. Vi ska resa dit i maj-juni i år också, för att se staden lite bättre. Men då ska vi bo i Kalamaki, som ligger ännu närmare Chania. Jag kan inte nämna några krogar vid namn i Chania, för jag hade inte skrivit dagbok den gången. Notorna, som jag försöker tyda är svåra att begripa, för de står på handskriven grekiska och det kan jag inte läsa. Glöm bara inte Saluhallen i Chania. Den är spännande.

I Rethymnon var vi år 2003 och 2004. Första gången bodde vi på ett hotell, så vi hade 1.5 km till centrum av stan. Vi gick in till stan varje dag. Där finns så mycket att se. Där finns det också en gammal stadsdel, som är trevlig att gå igenom. Där finns det massor av tavernor och krogar. Se gärna min blogg som heter Grekisk mat. Där har jag skrivit flera tips om ställen, där man kan äta gott. Vad gäller baden, måste jag väl säga att vi hade "lite" (med små bokstäver) otur med vädret. Vi var nämligen där i september-oktober och då var det ofta stark blåst, så man visade röd flagg vid stränderna. Men vi hade ju pool på hotellen. Andra hotellet låg ungefär 1 km från centrum. Vi promenerar alltid långa väger, när vi är på semester.

Vi gillar både sol och bad och stad, så man blir glad, när man får ha bådadera. Är det något speciellt du har en fråga om, kontakta mig. Jag svarar så gott jag kan. Vilket vi gillar bäst av Chania eller Rethymnon är faktiskt svårt att besvara. Men städerna i sig är rätt lika i de gamla kvarteren.

Gilla
3 mars 2008 23:24
Kreta är verkligen kanon tycker jag inte för liten så att man tröttnar efter en vecka men ändå så kan man frakta sig ganska lätt i alla vädersträck och agia apostoli som ligger litet närmare Chania än agia marina kan ju vara ett bra alternativ för chania är ju en ganska "lagom" semesterstad tycker jag det finns allt men är ändå litet och charmigt.
mvh. Bosse.
Av Dino6
25 mars 2008 11:24
Hejsan! jag var till Samos för ett par år sen och jag blev helt förälskad i denna vackra ö som i mitt tycke har allt. Mysiga bergsbyar som man lätt tar sej runt till om ni bokar hyrbil,underbar natur kanske inte dom finaste stränderna i Grekland men dom duger att bada och svalka av sej i. Vi var där i augusti och visst var det varmt men jag älskar värme så mej gör det inget,jag åker alltid till Grekland juli-aug för det är då som jag har semester och jag har aldrig tyckt att det har varit för varmt,det är bara att doppa sej och ta en kall öl.
Vi bodde i en liten by som heter Votsalakia,den var väldigt mysig men man måste ha hyrbil där för annars kan det lätt bli lite tråkigt men en vecka gick alldeles utmärkt,det fanns en del mysiga restauranger och barer inga diskotek.

Vill ni ha lite mer liv och rörelse så rekomenderar jag att ni bor i Phytagorion,en jätte mysig liten stad (by) fin hamnpromenad nästan gång vi ska till Samos så ska vi bo där. Om du vill veta något mer om Samos är det bara att fråga....
25 mars 2008 11:46
Jag puffar för Kreta! Chania är så där lagom underbart mysigt. Vi bodde dock i Platanias, som ligger liiite för långt ifrån Chania för dagliga turer dit.
Platanias är ifs ganska mysigt oxå. Om än en smula turistigt. Går väl inte att jämföra med Chania, men..
"Hittade" dock en kanonrestaurang, "Almiras",här. Den ligger uppe i ett torn med... skaplig utsikt. Fin-fin föda här!!
Vi bodde på ett hotell som heter Rita Suites, som ligger mellan huvudgatan och beachen. Pole position , så att säga! Eller pool position då det finns pool på hotellet...he he
Vi var 2 pers och fick ett rum på ca. 28 m².. räckte till.
Gillar man grälla pastellfärger är detta hotell "a winner"!

Värdinnan är ett riktigt rivjärn, men glad, hjälpsam och trevlig hela tiden.
/Putte