Grekland

28 mars 2010 11:33
Visningar: 2738
Hej
Är det någon som kan tipsa om ett bra ställe att åka till utav ställen, vad Grekland har att erbjuda?

Det ska vara lagom av allt, festande, sola , bada, shoppa, sevärt.

Hör av dig med tips.

Tack på förhand.
Micke
28 mars 2010 12:29
Vi är ju lite äldre, så vi reser inte ut för att festa. Men jag vet åtminstone två öar, där det finns barer och diskotek, som kanske kan vara till nöje för dej.

Vi har varit på Kos ett flertal gånger och där finns det uteställen med ordentligt liv och rörelse. Likadant på Rhodos.

Läs på och Googla, så kan du lära dej en hel del om nöjeslivet.

Gå gärna in på Kalimera.se också. De har en fantastiskt bra översikt om alla grekiska öar. Där går du in uppe till höger i bild och klickar på Snabbval Resmål, så kan du gå in på vilken grekisk ö du vill för att kolla vad som finns där. Lycka till!

Gilla
28 mars 2010 15:01
Sola, bada kan du göra var som helst från juni till september. Olika öar har naturligtvis olika sorters stränder. Det finns sandstränder men en del klapperstensstränder. Då kan du behöva har badskor för att undvika eventuella sjöborrar. Oftast är vattnet ännu klarare och finare då klapperstenarna oftast är kritvita.

Sevärt kan jag lova att att öar är. Det beror ju på vad du önskar se förstås. Kulturell? Natur och vandra?

Shoppa. Där finns ett urval att göra förstås som överallt annars där turister finns. De öar med mest turism har förstås ett utbud av tingel tangel som det tror att turisterna vill köpa. Sifnos är en ö med många keramiker bla känd för Sifnos-skorstenen som syns på många hus. Där köpte jag två krus som jag släpade runt med i tre veckor, rädd för att de skulle gå sönder, men lyckades få hem dem utan problem :)

Festa, ja det är nog olika på vilken nivå vi gör det också. Gillar du att festa bland mycket folk bör du välja att resa till Grekland i högsäsong dvs i juli eller augusti.
Jag var i Agios Nicolaus på Kreta en augusti vecka tillsammans med en tjejkompis ett år. Ett kryssningsfartyg la till och in på vår restaurang stormade ett stort sällskap av italienare, skönsjungande och festade hela natten. Nästa kväll var vi ute på nya ställen med liknande upplevelser. Grekerna själva har semester den tiden och festar loss ganska rejält dem också.

Numera reser jag med sambon och undviker juli-augusti pga prisläget. Det kostar ju naturligtvis mer under högsäsong. Vill man, som vi, resa runt på egen hand och boka boende själva och ta dagen som den kommer kan det vara svårt. Man måste förboka långt i förväg i jul-aug.

Kika gärna in på min sida och återkom med frågor. Men om jag skulle tipsa dig så skulle jag säga att du skulle öluffa bland flera öar. Greklands öar är så olika i sitt slag att det skulle göra upplevelsen för dig så mycket större än att enbart besöka en ö.
Av Charina
28 mars 2010 15:16
Man behöver inte undvika att resa i augusti alls, tvärtom brukar priserna på resor rasa när skolan börjat. Har själv åkt ett flertal gånger just i slutet på augusti. Enda nackdelen kan vará att grekerna tenderar att bli lite trötta på turister, så där i slutet på säsongen... Men å andra sidan så sjunker priserna på hyrbilar o moppar, förhandlingsläget blir bättre.
29 mars 2010 09:53
Tack för tipsen : )
Har kollat lite på Faliraki och den verkar vara ett bra ställe.
Någon som har erfarenhet av stället och kan ge lite tips på saker att se och göra där?
Av Sugus
29 mars 2010 10:54
Hej!

Om du är ute efter engelska pubar, 2 för 1 priser, strippklubbar och mycket folk så är Faliraki rätt ställe att åka till.
Personligen så är Faliraki det absolut värsta stället jag besökt i Grekland, om du tittar på Rhodos så finns det betydligt trevligare orter.
På din beskrivning så passar bl.a. följande öar in som jag besökt Rhodos, Kreta, Kos, Skiathos, Samos och Korfu.

Lycka till med planneringen.
29 mars 2010 12:46
Hej,

Jag skulle rekomendera Kefalonia. Ett av dem finaste ställena jag har varit på. Dom har lagom av allt. Vi var i Lassi. Kolla upp det med. =) Hett tips.
27 apr. 2010 20:46
Någon som har erfarenhet av Ixia i grekland?

MVH
Micke
28 apr. 2010 10:33
Jag skulle faktiskt vilja tipsa om Zakynthos. Där finns allt man behöver tycker jag.

I Laganas under högsäsong är det bra drag på bargatan och bor man en bit ifrån just denna gata får man ändå lugn och ro på nätterna.
Det finns gott om restauranger, barer, spelhallar, vespauthyrning och ställen som anordnar utflykter.

Stranden är jättefin och ett tips är att hyra vespa och åka runt ön och hitta en egen mysig strand eller vik. Kan tipsa om en lunch på Relaxbar på Banana beach, Jättegod grekisk sallad och enkel mysig miljö.

Vill man shoppa är utbudet i charterorterna som det brukar med tingeltangel och märkeskopior men tar man sig till Zakynthos stad kan man fynda både kläder och skor och även äta på lite roligare restauranger.

Finns ett badland på ön också med den läskigaste vattenrutchbana jag någonsin åkt!!!

Jag var på Zakynthos 2007 på min förlovningsresa och det var nog den bästa semester jag någonsin haft, och det berodde inte bara på sällskapet ;-)