Fuerteventura 11-25 mars

Av Jeskre
22 juni 2012 15:11
Visningar: 2054
funderar på att dra till fuerteventura i mars , cykelresa vecka 1 och den andra veckan var tänkt att gå till träning och bara chilla.
Ngn som varit där under den perioden. Hur varmt brukar det vara?
Jag kommer isåf bo på playitas resort ( lägenheterna) , åker själv,
Tips och råd på aktiviteter bortsett från cykling och träning på resorten tages tacksamt emot. Typ vandring /promenadstråk osv... :)
Tack på förhand.
23 juni 2012 11:58
Räkna med 18-22 grader normalt i skuggan, visst kan det bli litet varmare stundtals men normaltempen ligger nog där.
Anledningen att man satsat på träningsresor till fuerteventura är nog att det är ganska blåsigt på fuerte vilket kan uppfattas som litet kyligt vid sol o bad vintertid men mest är skönt i samband med all träning o fysaktiviteter.

Om du tröttnar på träning eller helt enkelt vill varva det med ett par utflykter kan ett tips vara att ta en tur till Betancuria som ligger i bergen nordost om din resort,det här är en av fuertes mysigaste byar där den ligger som en liten oas i en dalgång mitt i de steniga o grusiga bergen,Betancuria är omtalad för sina mysiga restauranger och det är härligt att bara sitta där o mysa o äta en bit mat.http://www.fuerteventura.com/Betancuria/index.shtml

Om man som vuxen är intresserad och inte har något emot djurparker finns en riktigt fin park på södra delen av ön där man har extra fokus på rovfågel och sjölejonshower och i anslutning finns en grym kaktuspark om man är litet botaniskt intresserad.http://www.fuerteventuraoasispark.com/

Hoppas du får en bra resa mvh Bosse/laplander
Av Desires
24 juni 2012 17:15
Har varit på Fuerteventura i slutet av mars, hade den gången 23-29 grader varmt och ca 22-23 i vattnet, en perfekt vecka tyckte vi! Bodde i Jandia nära underbara stränder och promenadavstånd till den lilla byn Morro Jable, vilket också var trevligt.
Ser att du fått flera bra tips av Laplander.
Kan hålla med om byn Betancuria (som en gång varit huvudstad på Fuerteventura). Denna söta lilla by ligger mycket idylliskt och är sevärd. Den är inte så stor men mysigt att stanna till där, fika eller äta en lunch. Eller bara strosa runt här är ju också skönt.

Om du vill uppleva en näst intill folktom strand här så var vi på en vacker strand som heter El Cotillo. Den ligger på vägen mot Corralejo (ca 20 min innan) Stranden består av flera små sköna laguner med kritvit sand och kristallklart turkost vatten. Här blåser det heller inte lika mycket som på andra ställen - vikarna skyddas av de kolsvarta lavastenarna.
Vi hade inga problem med blåst under veckan vi var där, men vi kanske hade tur!
Vill du se foton från vår Fuerteventura-resa kan du titta här http://www.desires.se/#post9
24 juni 2012 19:29
Precis som Desires skrev så med litet flyt kan man få riktigt varmt och vi har haft 27-29 de bästa dagarna i slutet av mars men det varierar en hel del där precis som här hemma,just nu har vi 14 grader i slutet av juni det är inte mycket att hurra för o ändå gnäller folk när det "bara är 18-20 grader på kanarieöarna vintertid ha! ha!
om man så "bara" har 18-20 grader i mars så tycker jag att det är helt ok speciellt om man ska vara litet aktiv på semestern.