Från SAS till Bangkok Airways till Phuket

16 okt. 2013 10:02
Visningar: 406
Hej!

Har bokat resa med SAS från CPH till Phuket och ska byt till Bangkok Air i Bangkok. Kommer bagaget att "sköta sig själv" eller behöver jag hämta ut detta och boka in på nästa flyg? Har någon på forumet åkt med Bangkok Air tidigare? synpunkter?
Av Sierra
16 okt. 2013 14:51
Det skall inte vara något problem även om Bangkok Airways inte ingår i samma allians. Jag har åkt med Thai till Bangkok och fortsatt med Bangkok Airways och det är samma förhållande där.

Jag antar att du har hela flighten på samma bokning och när du checkar in på Kastrup kollar du att du får bagaget att gå hela vägen. Du får kanske boardingkort även för flighten Bangkok - Phuket. Får du inte det, går du till Domestic Departures efter landning BKK och checkar in vid Bangkok Airways checkin counter. Du skall, om bagaget går hela vägen, inte passera immigration på BKK. Detta gör du vid International Arrivals på Phuket Airport.

Bangkok Airways är riktigt bra och innan du går in vid gaten för din flight uppsöker du deras lounge där du mot uppvisande av boardingkort har fritt fika och internet :-)
19 okt. 2013 16:13
Tack för ditt svar. Ska bli trevligt att åka med SAS utrikes för en gångs skull!