Från Newark till Manhattan

25 dec. 2013 23:30
Visningar: 824
Hej! Jag ska åka till New York i mars och tänkte lite på transporten mellan flygplats och hotell. Vi kommer landa på Newark och därifrån hade vi tänkt ta tåget in till Penn Station och sedan taxi/tunnelbana till hotellet. Jag har dock lite frågor.

Skulle någon kunna berätta lite allmänt om tåget? Vart går det ifrån? Behöver man byta? osv. Vi åker med United Airlines.
Vart köper man biljetterna (tur och retur)? Ska man köpa i förväg och i sådana fall vart?

Tacksam för svar!
Av Birgere
26 dec. 2013 00:48
Det finns en sökfunktion. Om du skriver newark manhattan i denna och sedan trycker på SÖK så får du svar och lite till.
Av Peter_o
26 dec. 2013 09:29
Ja, frågan har besvarats några gånger...
Först tar man det förarlösa Airtrain, fråga personalen på perrongen åt vilket håll du ska åka. Detta tåg är gratis.

Biljett köper du vid bytet innan du kommer in på nästa perrong. Betala gärna med kort.

Ta reda på vilken tunnelbanelinje du ska åka med i förväg, för du bör gå upp i rätt ände för att slippa gå omvägar.
Här kan du lösa 7-dagars Metrocard (köps i maskin, betala med kort, $30) om du ska vara i NY så kort tid att du kan använda den första dagen på kortet för denna enda resa. Annars köper du en enkel för $2,50.

Ska du bo kring 42a gatan kan det vara enklare att ta reguljära bussen.

/Peter
Av Peter_o
26 dec. 2013 13:11
Citerat från Alexandra_s:

Vart köper man biljetterna (tur och retur)? Ska man köpa i förväg och i sådana fall vart?

Tacksam för svar!
Du får ursäkta (om du vill) men vart du ska köpa biljetten har du ju själv besvarat. Det är ju in till Manhattan du ska åka.

Var du ska köpa biljetten hoppas jag framgick av mitt svar.

Om du inte förstår vad jag menar är det illa.

/PeterO
26 dec. 2013 17:00
Jag menade självklart inte vart jag ska för det har jag ju som sagt redan skrivit. Jag undrade mer var jag ska köpa biljetterna till tåget. Alltså om det går att göra online innan man åker eller om man ska göra det på plats. Så min fråga är alltså om det går att köpa online innan?

Sen funderade jag på tillbaka vägen (från Manhattan till Newark). När ska man köpa den biljetten? Alltså köper jag direkt en tur och returbiljett, ska jag köpa tillbaka biljetten när jag kommit till Penn station eller ska jag köpa den samma dag som man ska åka hem? Hur fungerar det egentligen? Jag hoppas ni förstår vad jag menar...

Och ja, jag vet att det finns massa andra inlägg men det står inget om biljetterna.
Av Birgere
26 dec. 2013 17:05
Följ lemmeltåget till biljettförsäljningen vid stationerna
26 dec. 2013 17:19
Alltså va? Jag har ställt två frågor. Kan man köpa biljetterna online innan man åker och när ska man köpa retur biljetten. Jag är inte trög. Det är klart man kan köpa biljetter på plats men det är inte det jag har frågat eller hur!? Om ni inte tänker svara, skriv inget alls. Känner mig jävligt dumförklarad! Jag vill bara ha svar på frågorna och inget mer!
Av Peter_o
26 dec. 2013 23:57
Jodå, jag förstår precis vad du menade, men jag är så trött på dem som inte orkar besvära sig med att lära sig det här med "var" och "vart". Normalt besvarar jag inte sådana inlägg där man skrivit fel, men i ditt fall läste jag inte hela inlägget innan jag svarade.

När jag ändå är inne på ämnet så vill jag ge ett kollektivt beröm. För något år sedan blandade var och varannan skribent ihop "de" och "dem". Men på senare tid har jag bara sett ett exempel på detta.

Nåväl, jag har aldrig köpt ToR. Jag åker vanligen bussen, men senast skulle jag ta tåget både till och från Manhattan. När jag skulle tillbaka till Newark ställde jag mig i fel kö. Man löser även här biljett i automat och det ska stå NJtransit på/vid den. Jag tror en enkel ligger kring $12.

Om det är någon pensionär (+62) som läser detta kan jag tipsa om att bussen har halvt pris för oss, kostar då 7-8 dollar enkel resa. Eventuellt tjänar man här på att köpa ToR.

Jo, ska du ta taxi eller åka med röd tunnelbanelinje (linjerna 1, 2 och 3) är det mot 7th Avenue du ska gå ut. Är det med de blåa linjerna A, B och C du ska åka ska du gå ut mot 8th Avenue.

/PeterO