Mellanlandning Newark - hinner man åka till Manhattan?

1 nov. 2015 16:35
Visningar: 255
Har 5 tim o 25 minuters mellanlandning mitt på dagen på Newark på väg från Stockholm till Tampa, Fl. Hur ska man tänka, hinner.man ta tåget till Pennstation på Manhattan (som tar 23 min) och ta en kaffe? :-)
Av Bibby
1 nov. 2015 18:23
Det gör du säkert!
Fast frågan är väl om du hinner tillbaka igen? ;)

Allvarligt, jag hade inte chansat på det med tanke på hur griniga de kan vara i de olika kontrollerna där.
Om tåget är lite försenat pga av vadsomhelst så är ni rökta.
Kan bli en dyr kaffe om ni har lite oflyt.
Av Hawaii
1 nov. 2015 19:36
Hinner gör du nog ganska säkert, men frågan är "varför"? För att ha kanske 30-45 minuter i Manhattan och kolla klockan hela tiden? Personligen tycker jag det är viktigt att göra vad man kan för att ha en relativt lugn dag när man har en lång resdag. Tillräckligt många grejer (som man inte har kontroll över) som kan gå fel utan att man själv medvetet ökar stress-nivån med att planera in ytterligare aktiviveter, som i värsta fall kan skapa stora problem. Har själv många gånger haft 5-6 timmar på en flygplats mellan flyg. Inte speciellt kul när det händer, men jag har något att läsa och kopplar av.
Av Peter_o
1 nov. 2015 21:09
Med väntetid och resan med Airtrain till tågstationen måste du räkna med minst 45 minuter för att komma till Penn Station. I bästa fall kan du komma genom imigrationskoll och tull på en timme. Du bör vara tillbaka 2 timmar innan nästa flyg går vilket gör att du skulle ha 1 timme att spendera vid Penn Station. Om det tar 2 timmar att komma ut till ankomsthallen har du 0 minuter att spendera.

Vill du ta en promenad utanför flygplatsen kan du ta Airtrain (gratis) till ändstationen, gå förbi (över) tågstationen och runt i ett industriområde. Tyvärr är det inte mycket att se där, men kan ju vara bättre än att hänga i en fåtölj.

/PeterO
1 nov. 2015 23:06
Tack för bra svar! Verkar inte vara en så bra ide.. Tanken kom upp för mina tre barns skull; 13 år, 15 år och 17 år, som inte varit i New York - och verkligen skulle vilja att vi gjorde utflykten vid mellanlandningen för att få se en skymt av Manhattan. Men vi får åka till New York på riktigt en annan gång .-)
Av Peter_o
2 nov. 2015 12:30
Från fönster på vänster sida, dvs A-stol, brukar man kunna se Manhattan innan landningen.

Då har jag ett annat förslag till tidsfördriv: Ta Airtrain till ändhållplatsen, men låt några tåg passera så ni alla kan stå längst fram i det förarlösa tåget. Jag skulle tro att ungdomarna uppskattar det. Som sagt gratis.

/PeterO