Fråga om att ta sig till Koh Phangan från Bangkok

23 sep. 2015 08:31
Visningar: 2608
Vi är en familj (två barn 8 och 10 år) som ska tillbringa jul och nyår på Koh Phangan och förmodligen Ko Tao. Vi kommer att börja resan med att stanna tre nätter i Bangkok för att bli av med jetlagen innan vi tar oss vidare.

Tanken är att vi ska ta oss till Koh Phangan den 18 december och jag vill att resan ska gå så smidigt som möjligt, med tanke på barnen, och hade därför tänkt flyga inrikes till Koh Samui och ta färjan därifrån.

Upptäckte dock att det är ganska dyra flygbiljetter dit. Har även kollat upp att flyga till Surat Tani för att sedan ta färja över till Koh Phangan men jag är lite orolig för båtresan. Är det någon som vet hur färjorna ser ut, är de säkra?

Någon annan barnfamilj som har tagit sig till Koh Phangan tidigare och kan berätta om sina erfarenheter?

Stämmer det att det bara är Bangkok Air som flyger direkt till Koh Samui från Bangkok eller finns det billigare alternativ?
Av Sierra
23 sep. 2015 09:07
Citerat från Loppan73:
Stämmer det att det bara är Bangkok Air som flyger direkt till Koh Samui från Bangkok eller finns det billigare alternativ?
Även Thai Airways trafikerar Samui men de är inte billigare.
Av Mipec
23 sep. 2015 09:59
Flyget är dyrt, men har man inte massor av tid (och ont om pengar) är det värt det.

Färjorna till Koh Phangan är rätt stora, sen finns det lite mindre katamaraner som trafikerar också. Från DonSak till Koh Phangan brukar det vara OK, men mellan Koh Phangan och Koh Tao kan det vara rätt guppigt, där går egentligen inte färjan heller (annat än långsam nattbåt).
23 sep. 2015 12:12
Tack för svaren! Det lutar åt att det blir Air Asia med island transfer.

En annan fråga, Sierra: Vi ska bo på Salad Hut på stranden Haad Salad över själva julafton men innan dess skulle jag vilja prova en annan strand. Har du några tips som du tror skulle passa oss? Jag har kollat på Candle Resort på Tong Nai Pan yai. Har läst på andra ställen att stranden Tong Nai Pan noi är bättre men vet inte riktigt vad det är för skillnad? Det verkar vara dyrare boenden på den sistnämnda stranden.

Har även kollat på Tantawan Bungalow på Haad Yao.
Av Pelle77
23 sep. 2015 16:50
Thong Nai Pan är en av mina favoritstränder. Jag föredrar Noi framför Yai då själva stranden är finare samt att det finns en bygata med samlade restauranger på gångavstånd. På Yai är det mer utspritt även om den stranden också är fin. Det går inte att gå emellan utan man måste ta en moppe el taxitur för att byta strand, cirka 5 min bara.

Det finna klart fler billiga hotell på Yai, Noi har samlat öns lyxhotell på en o samma strand.

Vill ni åka över till Tao går Lomphrayah från Thongsala till Tao ett par ggr om dagen. Jag gissar också at ni ör medvetna om att det finns risk för regn den tid ni åker då det är i slutet av monsunperioden på öarna i Siamviken.
Av Sierra
23 sep. 2015 19:19
Jag har tyvärr inga tips ang Phangan.
24 sep. 2015 13:56
http://phanganist.com/sites/default/files/songserm%20feryy%20to%20koh%20phangan.jpg
http://www.mythailandholiday.net/wp-content/uploads/2014/07/Koh-Phangan-Ferry.jpg
Två olika bilder på färjorna som går där. Bägge är helt okej och det går färja till Koh Tao på dagtid givetvis. Ibland om det blåser en del så kan det bli guppigt men oftast inga problem alls.

Boende på Phangan. Antingen Thongsala som ligger i sydväst och där piren är. Där finns mycket prisvärda hotell vid stranden, samt markader, affärer, och allt man behöver. Annars är ställerna på västsidan poppis bland familjer. Haad Salad, Haad Yao osv. Lugn, trevligt och inte massa party.
Finns en WipeOut bana för barn/ungdomar med. Annars minigolf (svenskägd) , elefantridning, waterfall mm.
25 sep. 2015 11:26
Tack för alla svar! Jag har nu bokat flyg/färja via Air Asia. Det gick på ca 8900 baht med alla tillägg av väskor etc, känns överkomligt.