Fotobok - erfarenhet av olika företag?

Av Ziesta
31 mars 2010 16:55
Visningar: 1240
Hej,

Jag har precis upptäckt hur fantastiskt det är att skapa en fotobok av sina foton! Tog visserligen lite tid men är riktigt nöjd med resultatet. Jag beställde boken genom Fujidirekt (Fotobok Briljant, 40 sidor med hårt omslag, 440:- inkl frakt). Blev bra färger, printat på riktigt fotopapper, och fanns en uppsjö av teckensnitt, bakgrunder och "foto-ramar" att välja bland.. även lite mer enkla och stilrena. Lätt att flytta runt fotona, ändra storlek etc.

Är nu sugen på att göra fler böcker! :-) Finns ju dock en uppsjö av företag.. Är det någon här som har erfarenhet av några andra? Urval av bakgrunder, bildlayout etc? Hur smidigt var programmet? Hur blev resultatet?

Ser att det finns några tidigare diskussioner i detta ämne, men då de har några år på nacken tänkte jag att företagen & tekniken förändrats kanske..
Av Hkn
31 mars 2010 19:21
Hej, det där är en djungel. På riktigt.

Fotosidan har testat Blurb. Kolla här: http://www.fotosidan.se/cldoc/36136.htm

Kamera & Bild testar nio fotoböcker här: http://www.kamerabild.se/tester/tillbehor/Stort-test-av-egna-fotobocker-1.242924.html
(det finns en länk till hela artikeln som pdf en bit ner på sidan – kolla noga!)

Själv håller jag på att göra en bok i Blurb. Jag använder InDesign och inte någon av leverantörernas program (fast det beror ju på att jag jobbar med sådana saker och vill ha total kontroll över slutresultatet).

Hoppas att det hjälper en bit på vägen, hälsar

:: håkan ::
31 mars 2010 23:45
Hej! Fick syn på din diskussion om att skapa fotoböcker:)
PIXOPOLIS vill jag säga är jättebra! Dvs den som Mpc skrivet om!
Jag har nämnligen gjort en jättefin fotobok om vår Gård... blev bara så bra! Precis som en bilderbok:)
LÄTT att arbeta med, många möjligheter att ordna bild och text på:) Flera olika utförande av omslaget mm
Kan bara rekommendera detta, provade någon annan från något a fotolabben - men nej! Ska det bli fler fotoböcker blir det Pixopolis, igen!!!
Mvh Gunilla
Av Ziesta
7 apr. 2010 16:20
Tackar för tipsen! Ska kolla lite på hemsidorna och jämföra.
7 apr. 2010 18:35
Hej,

Jag gjorde en receptbok med mina favvorecept, samt massa semesterbilder, i julas, på myphotobook.se.
Tyckte det var riktigt lätt och smidigt att göra där, samt gick leveranser och allt bra :-)
7 apr. 2010 18:40
Jag har också använt myphotobook och blev väldigt nöjd.
Papperet var hårt och stadigt och tål att bläddras i och färgerna var perfekta.
Jag valde ut mina egna personliga favoriterbilder i en salig blandning. Är väldigt nöjd med resultatet.
Jag gjorde en bok tidigare från Kodak som också blev bra.
Det fanns bakgrundsfärger, olika ramar och plats för text. Båda var ganska enkla att använda.
7 apr. 2010 19:40
Jag har också funderat på det där med fotobok. Förr i tiden gjorde jag alltid fina album, nu ligger allt i datorn. Kanske kan man få lite tips på fotomässan i helgen :-))
Av Mpc
8 apr. 2010 07:44
där säger du något Ynnej1976 gå till foto mässan nu i helgen o få ide till era foto böcker samt det som är mäts intressanta är kameran
12 apr. 2010 10:27
Hej,

Tänk att man kan göra så fina fotoböcker! Man blir så glad när man äntligen har hittat den möjligheten. Själv gjorde jag en fantastisk fotobok från vår bröllopsresa. Jag gjorde den i Önskefotos programvara (som var helt gratis att ladda ner) http://www.onskefoto.se/fotobok.jsp Trycket blev hur bra som helst och boken höll generellt hög kvalitet med snyggt limbunden pärm. Man fick t.o.m. ett extra skyddande omslag runt boken, helt utan extra kostnad. Det är verkligen som en riktig bok.

Ett hett tips till i debatten är alltså Önskefoto!
Av Froggy
19 maj 2010 13:35
Jag har prövat olika och de flesta tycker jag håller en rätt hög kvalité men fotoboken som kom hem snabbast gjorde jag hos http://www.fotoklok.se. Jag tror de trycker fotoböckerna här i sverige. Därav den snabba leveranstiden. Kvalitetsmässigt håller de samma nivå som andra företag jag testat så om du har lite brådis eller är otålig:-) så kan jag rekommendera http://www.fotoklok.se
Av Theelf
19 maj 2010 13:48
TV programmet Plus med Sverker Olofsson gjorde ett test av olika fotoböcker med hjälp av proffsfotograf. Kolla in deras www för resultat.

TheE