Flytta till madrid med småbarn

6 feb. 2015 11:01
Visningar: 950
Jag och min man har en dröm om att flytta utomlands under en period och uppleva en ny kultur och lära oss spanska. Vi har ett barn på 3 år och vi pratar inte spanska särskilt bra. Men vår situation är ganska annorlunda för vi har redan ett boende mitt i stan som i princip inte kostar något. Detta är anledningen till att vi väljer just madrid och att vi känner att vi måste testa på det här o inte gå miste om den här möjligheten.

Min man kommer förmodligen kunna hitta jobb om så kanske "skitjobb" medans det blir svårare för mig som jobbar med service och som sagt inte pratar spanska. Så vi kommer hålla oss föytande men kanske inte mer än så. Tanken är att vi kanske ska prova på först och behålla lägenheten hemma i sverige som har relativt låg hyra för att senare ta beslutet om vi vill släppa allt en längre period. Säga upp dagisplats, lägenhet och allt vad det skulle innebära.

Jag har igentligen 1000 frågor men jag tror jag börjar med min historia här så vill jag gärna höra andras historier hur det varit o flytta utomlands med småbarn. Gärna Madrid såklart. Mina tankar handlar mycket om statliga förskolan då jag läst att privat är ruskigt dyr och hur det är att söka jobb i madrid som utlänning. Är rädd att jag kommer sitta själv med mitt barn i lägenheten eller i parker om dagarna. Man vill ju komma in i samhället om man flyttar.
6 feb. 2015 15:40
Ensam och isolerad skall du inte behöva bli.
Det finns många svenskar där och många föreningar.
Om du är aktiv på Facebook finns åtminstone tre grupper som heter "Svenskar i Madrid".

Det finns mängder av bloggar med info som säkert kan vara av värde för er.
23 maj 2015 08:27
Hej,

Sitter i samma sits som er. Jag och min sambo har en dröm om flytt till Spanien. Vi har två barn, 3 år och 8 månader. Hur går det för er? 😄
27 maj 2015 16:28
Citerat från Spanien2016:

Min man kommer förmodligen kunna hitta jobb om så kanske "skitjobb" medans det blir svårare för mig som jobbar med service och som sagt inte pratar spanska.

Är rädd att jag kommer sitta själv med mitt barn i lägenheten eller i parker om dagarna. Man vill ju komma in i samhället om man flyttar.
En bekant till mig har sajten http://www.annorlunda-spanien.com/ där du hittar en del bra - även nya länkar till hjälpsidor.

Jag tror inte det blir så svårt för dig med jobb du som har ett minoritetsspråk att komma med. Storstäder brukar alltid ha call centers och kundcentra för olika företag som jobbar mot Skandinavien. Det svåra för dig tror jag istället blir att kunna jobba med en treåring att se efter.

Jag har aldrig bott i Spanien själv utan har bara spanska kollegor men däremot har jag bott i två andra lander som utlandssvensk. Det går att komma in i samhället bra på flera sätt även utan jobb. Antingen vänder man sig till det utlandssvenska nätverket (Svenska kyrkan, SVEA, mammagrupper etc.) eller också väljer man att bara svepas med i landet man flyttat till och engagerar sig i frivilligorganisationer för något (själv hjälpte jag till på ett engelskt djurhem), går språkkurser, lekgrupper med barnen eller vad det nu kan vara. De flesta blandar väl lite ur båda kategorier.

Den av er som jobbar kan också ha socialt nätverk för medföljande på jobbet men kanske inte om det som i ditt fall handlar om vad du kallar "skitjobb".
27 maj 2015 16:39
Inte inloggad på 14 veckor så de tappade nog intresset eller fick annat att tänka på.
28 maj 2015 11:44
Citerat från Nisse2ears:
Inte inloggad på 14 veckor så de tappade nog intresset eller fick annat att tänka på.
Jag såg det men det var Alfabetman som fick mig att svara.