Flytta till Hurghada, Egypten

14 feb. 2019 17:41
Visningar: 641
Hej!
Jag och min man har fått jobb i Hurghada och kommer att bosätta oss där i maj. Vi är beresta och har vart på flera långresor runt om i världen, men i just Hurghada har vi bara vart en vecka förut. Det här kom väldigt plötsligt på och vi är spontana o testar gärna nya saker så vi tänkte att vi ger det ett försök. Vi har planer på att hyra lägenhet och stanna där i åtminstone 1 år. Ni som har bott i Egypten, har ni några bra tips att komma med? Helst i Hurghadaområdet. Vi kommer att ha semester de första 3 månaderna och känna på livet i Egypten innan vi börjar jobba och alla tips är välkomna. Jag hittar inte så mycket information om att flytta till Egypten, så allt är av intresse att höra. Är det svårt att ändra vårt turistvisum till arbetsvisum på plats? Enligt våra chefer så är det inga problem, men det verkar ju vara deras standardsvar. Vi kommer också att ta med vår älskade hund vilket är det största orosmomentet för oss så om någon har rest dit med hund uppskattas alla tips för det med.
Av Marulk
14 feb. 2019 17:59
Låter som en härlig plan. Tipsar om en Facebook grupp Egyptetips#1. Vad jag förstått är det flera i denna grupp som är bosatta i framförallt Hurghada
14 feb. 2019 18:10
Tack så jättemycket! Jag ska kolla in den gruppen direkt :) så glad för alla tips som vi kan få!
1 sep. 2019 01:03
Nej man ska inte flytta till Hurghada och Sharm el Sheikh. Hurghada och Sharm el Sheikh är bara helt scam man ska flytta till Kairo.