Flyga reguljärt?

8 feb. 2011 22:55
Visningar: 1839
Hej
Alltså jag skulle vilja ha lite tips ang reguljärt.
OM man nu ska välja det framför charter. Är det billigare? Hur vet man vilket/vilka länder man ska mellanlanda i? Alltså vilka som är smidigast/billigast?
Är ju en djungel allt det där. =)

Tips och råd mottages :)

Mvh Anna
8 feb. 2011 23:58
Hej Anna,
Det beror på vart du ska resa... Och en del andra faktorer. Hur länge du vill vara borta t.ex. Ska du till Kanarieöarna är charter kanske att föredra. Men till Palma kan det vara värt att kolla reguliära avg också.
/M.
9 feb. 2011 09:55
Ja som sagts tidigare beror det på vart du ska om det är billigare med reguljärt än charter,kan man ge litet avkall på komforten så kan ju lågprisflyg vara ett alternativ också.

Skulle tipsa om att ni ska använda er av skyscanner där får ni med både vanligt reguljärt flyg och lågprisflyg i samma sökning,knappa bara in vart ni reser ut i från och vart ni vill flyga så sköter sökmotorn resten,när ni funnit ett pris som verkar bra återstår en del pyssel med de olika bokningarna som måste göras separat men när man väl sparat en skön slant kan det vara värt besväret man har en ganska bra timlön för besväret,ju fler som ska med på resan destå större anledning att boka själv en familj med två vuxna och två barn kan lätt tjäna 10.000kr eller mer på att boka flyg och hotell själva.

Vår senast bokade resa för 5personer till gran canaria nu under sportlovet betalade vi 16.000kr för och det inkluderade flygbiljetter hotell vid mellanlandning i england,hyrbil tio dagar och femstjärnigt hotell nio nätter på gran canaria, flyg och samma hotell genom ving skulle kostat 39000kr + hyrbil vilket gör att vi har en skaplig slant att spendera på roliga saker eller som grundplåt till nästa resa.

På skyscanner ser man även i sökningen om man lär mellanlanda nånstanns vilket är väldigt vanligt och ibland är man även tvingad att övernatta vid mellanlandningen och då kommer ju den kostnaden till också men det behöver inte alltid vara av ondo för det kan ju bli en trevlig utflykt i sig och det är sällan man behöver övernatta både på ut och hemväg.

Reguljärt direktflyg med de stora bolagen typ sas spanair osv.till vanliga "charterresmål" är långt ifrån alltid billigare än charter men ibland kan det vara prisvärt, det är just det som är finessen med skyscanner den sidan tar med de flesta flygen i ett sök utan en massa krångel och då är det upp till var och en om plånboken tillåter att man tar en dyrare men bekvämare resa eller om man står ut med ett billigare men inte fullt lika bekvämt alternativ.
http://www.skyscanner.se/
mvh. Bosse.
9 feb. 2011 17:48
Ja nu var det till Egypten jag tänkt mej i 2 veckor i maj. Men hittar inga priser som verkar billigare än charter :)
Av Hkn
10 feb. 2011 08:33
Är det Egypten i två veckor så kommer det att vara otroligt svårt att matcha charterarrangörernas priser.
Är det en helg i London/Berlin/Barcelona så kan du med lite planering snickra ihop något mycket roligare än vad som erbjuds från diverse citycharterarrangörer.

Vända sig till en charterarrangör:
De som arrangerar charterresor köper upp flygstolar och hotellnätter i en stor klump inför resesäsongen. Många samtidigt = bra avtal = hotellägare och flygbolag vet att de får betalt.
• Fördelar: Nästan allt fixat. Ett pris. Transfer mellan flyg och hotell ordnad. Arrangören har aktiviteter och personal. Ofta direktflyg till destinationen.
• Nackdelar: Du måste resa när researrangören vill och du har färre valmöjligheter när det gäller hotell. Du reser med andra som ska göra ganska exakt samma sak som du. Reser du för att bada och sola är risken relativt stor att du hamnar på ett resmål som är anpassat för turism.

Boka reguljärflyg och fixa hotell själv:
Du får leta upp flygstolar på egen hand. Du får planera rubbet (inkl. mellanlandningar, transfer etc). Du får jaga priser (i och för sig inte något jätteproblem längre, tack vare nätet + lågprisflyg).
• Fördelar: Du rår dig själv. Du behöver inte ställa dig i flocken. Du kan välja precis vilket hotell du vill. Du kan undvika rena turistorter. Du möter landet på ett annat sätt. Du kan designa resan så att den har ett pris som passar dig. Dina aktiviteter är dina helt personliga val.
• Nackdelar: Du omfattas inte av charterresenärens utökade reseskydd.

Så. Det finns säkert fler för och nackdelar, men det beror ju också på vilken slags resenär man är. Eller hur krångligt man vill göra det för sig.

Hope it helps!

:: h ::
10 feb. 2011 09:07
Nä som Håkan också påpekade så är det tveksamt om det är nån vits med reguljärt till just Egypten, finns ju normalt ett överflöd med sista minuten dit alternativt boka charter i god tid för samma peng eller billigare än reguljärbiljett och då kommer man direkt till resmålet utan krångel.
Tycker själv att de reguljära biljetterna dit är ganska dyra men det finns ju en del lågprisbolag som flyger dit också typ Easyjet men de flighterna går så pass sällan och från så få flygplatser så det kan vara krångligt att trixa till det med anslutningsflyg på vettigt sätt.
Bosse.
Citerat från annasundgren:
Ja nu var det till Egypten jag tänkt mej i 2 veckor i maj. Men hittar inga priser som verkar billigare än charter :)