Flyg till Bangkok och sedan?

18 juni 2013 23:35
Visningar: 2210
Vill ha massa härliga tips om bra ställen att resa till med barn och ungdomar:-)
Har hittat ok priser på flygstolar med finnair till Bangkok i februari.
Fast vart tar vi vägen sedan, eller flyger man bättre till ngt annat ställe?
Vi är hyfsat resvana och våra barn oxå, fast eftersom vi bara kan stanna i två veckor, vill vi ha det så bra som möjligt.
Så tips på fina ställen, bra boenden osv..
Tack på förhand:-)
19 juni 2013 00:05
Vi gjorde en tur på ca en månad när jag fyllde 30. Vi flög till Bangkok, stannade där en vecka, sen vidare till Bali där vi stannade 19 dagar och hem via Singapore och en veckas vistelse där.
Men det var då det....:)
Men helt klart minnesvärd och rolig resa. Storstad blandat med sol och bad och kultur i tre olika länder.

Mvh
19 juni 2013 11:31
Låter som en underbar resa, inkluderat allt det man söker efter:-) ja det finns så mycket att utforska och göra så man blir alldeles vimmelkantig!
Av Daquiri
19 juni 2013 12:13
Tar man buss eller taxi från Bangkok når man ganska många ställen inom några timmar, t ex Hua Hin, Koh Chang, Koh Samet, Pattaya, Mae Phim och Ban Phe.
19 juni 2013 12:22
Tackar, skall genast kolla upp dessa ställen:-)
Av Sq7700
19 juni 2013 14:15
Bangkok är väl värt ett par dagar och flyger ni både till och hem från Bangkok kan man ju ta en eller ett par nätter i samband med både in- och utresan. Alla vägar i Sydostasien leder till Bangkok vilket gör staden till en bra utgångspunkt. Vill man ha det bekvämt kan man flyga till nästa destination och tack vare lågprisbolagens inträde på marknaden är det ganska prisvärt. Mest prisvärt brukar Airasia vara så ett tips är att kolla deras hemsida för inspiration! Kan tänka mig att man som svensk är sugen på sol och bad i februari och då är ju t.ex. Bali och Phuket enkelt att flyga till. Vad gäller städer är Kuala Lumpur och Singapore två bra alternativ som också är enkla (och billigt) att flyga till.
19 juni 2013 21:29
Tackar, så kul att få ta del av folks tips. Vi är i planerings stadiet, så allt kollas upp:-)
26 juni 2013 06:24
Hej,

Flyger ni till BKK tycker jag absolut att ni ska åker till Koh Samet. Skulle Koh Samet inte passa er kan ni alltid åka till Koh Chang och kanske vidare till Koh Mak eller/och Koh Kood.

Hoppa inte över Bangkok bara!

Mvh Din vän i Bangkok
26 juni 2013 08:27
Efter några dagar i Bangkok skulle jag åka upp till norra Thailand, åka flodbåt på Mekongfloden över till Laos. Stanna där några dagar i Luang Pradang-trakten och sedan ner till Kambodja och Ankor Wat.
Ankor Wat bör vara perfekt för dina barn/ungdomar. Eventuellt kan de "ladda upp" innan med filmen Lara Croft: Tomb Raider som delvis utspelar sig där..

Inte så mycket stränder dock om det är det ni är ute efter...

mvh
gunilla
4000mil.se
Av Hille2
26 juni 2013 08:47
Eftersom ni bara ska vara borta i två veckor så rekommenderar jag er att strunta i alla råd om att flänga hit och dit på resan. Välj ett eller max två ställen till(som ligger nära varandra) förutom Bangkok så att inte resan bara blir en massa stressande. Det tar tid att packa upp och packa ner, att ta sig till och från flygplatser eller åka buss/tåg.
26 juni 2013 11:14
tackar, vi planerar och kikar, lutar även åt att det kan bli 3 veckor:-) Koh samet, har jag hört flera som tycker om, så det funderar vi på.
Av Hille2
26 juni 2013 15:03
Koh samet är ju mysigt med fina vita stränder men förhållandevis dyrt och kan också bli lite tråkigt om man stannar länge då det inte finns några andra aktiviteter där än att slappa, bada och ha det skönt. En kombination skulle kunna vara att börja med Samet (inte så lång resa med buss eller taxi) och sedan fortsätta mot Koh Chang och/eller nån av öarna i koh Changs omgivning. Samet kan vara ganska fullbokat på helgerna pga av att många Bangkokbor åker dit då, så kommer ni på en helg är det bättre att ta resan dit på hemvägen isåfall. Rekommenderar att stanna några dagar i Bangkok på hemvägen. När man just har landat i Thailand kan det vara lite för mycket med all trafik och värmen i en storstad.
26 juni 2013 18:39
Åh, det var bra tips hille2, tack för det. Skall sätta mig och googla om Koh Chang i kväll:-) ja, det känns som om Bangkok inte är ngt man skall missa.