Florens i oktober - Tips?

27 sep. 2010 14:02
Visningar: 1201
Hej!

Jag och min syster åker till Italien i mitten av oktober där vi kommer ha en dag i Pisa, tre dagar i Florens och antagligen en dagstur till Siena.

Tänkte höra om någon har tips på bra och hyfsat billiga restauranger i framförallt Florens? Självklart kryllar det av bra mat i Italien, men ibland hamnar man ju i "turistfällor" :)

Även övriga tips på vad man bör se är varmt välkomna! (T.ex. om något museum är att föredra framför ett annat osv.)
Av Asok
27 sep. 2010 19:24
Det jag kan rekommendera är att gå över broarna till andra sidan floden för restauranger. Där är priserna mycket mer humana än inne i centrala stan. Min personliga reflektion är att Siena var mycket mysigare än Florens. Bättre priser på shopping också.
Av Rolf_52
17 mars 2011 13:24
Hej Josefin,

låter som en underbar resa....Uffizierna får ni bara inte missa....världens bästa museum om man vill se konsthistoriens utveckling....och att se Boticcelis verk live är obeskrivligt... förboka via internet och ni slipper de timslånga köerna....

Missa inte Santa Croze, Duomo, Medicikapellet och Battistero heller...och när det gäller restauranter rekommenderar jag Kurre Hamrins stamställe Il Latini...prisvärd kvarterskrog som serverar ypperligt Toscanskt kök

Hälsn Rolf