Filippinerna-Manila-Cebu-Bohol

Av Lasse79
13 okt. 2010 21:02
Visningar: 3290
Jag ska åka till Filippinerna i slutet på november och vara där i nästan 3 veckor.

Landar i Cebu den 26 november för att enligt planen möta upp ett par kompisar i Bohol alt Cebu den 1a december. Tanken är att vi ska spendera iaf en vecka från den 1a december på Bohol/Panglao. Jag skulle vilja ha restips hur jag och min kompis som jag åker med ska spendera de fem dagarna när vi har landat i Cebu. Jag och min kompis gillar att sola, bada och dyka. Har inget behov att festa de dagarna

Har funderingar att antingen stanna utanför Cebu på Bantayan Island men där sägs inte dykningsmöjligheterna vara så goda. Malapasqua verkar bra men verkar ligga lite åt fel håll när de är så få dar och man ska söderut sen. Funderar på att ta båten ner till Siquior island istället och nån dagsutflykt till Apo Island. Är de nån som har varit där? Sedan skulle man kunna ta båten tillbaka till Panglao och möta upp våra kompisar där.

Skulle vara väldigt tacksam för tips.

Sen på vägen till Cebu kommer vi bli plats på Manilas flygplats mellan 20-05 på natten. Vi funderar på att åka in till Manila och kolla läget där. Hur långt är de till centrum ifrån flygplatsen i Manila? Vad gör man av packningen om man skulle vilja göra de?

Som sagt väldigt tacksam för alla svar.
14 okt. 2010 07:28
Hej Lasse,
Det sistnämda alt verkar som en bra ide Siquior och Apu är enkelt, bra dykvatten och lungt
Du kan åka fr Cebu till Dumaguete och sen båten över därifrån. Dumaguete är en trevlig stad
och oxså nära Darwin. Därifrån är det enkelt att ta sej till Panglao..antingen fr Dumaguete--Tagbilaran
Ocean Jet alt en stor bankabåt 4 tim till Alona beach.

Från flygplatsen in till Ermita är det ca 20min. Ni kan ta ett hotell där så ni blir av med bagaget,
betalar för kort tid endast. det går alltid deala med dom..brukar bo på Hostels 1632 Adriatico steet.
brevid Robinsson Mall. Det går oxså lämna bagaget på flygplatsen.

//Micke
Av Haikko
14 okt. 2010 17:01
Vi var på Panglao, Siquijor och Apo island i våras, helt underbart!
Panglao har mer turister men är ändå långt ifrån något "charterparadis" där man trängs på stränderna, Siquijor var nog det bästa stället jag haft semester på, vacket, fridfullt, stilla och underbara solnedgångar.

På Panglao finns det flera ställen att bo på, vill man bo billigt och bra så har Mickebulan(panglao.se) ett fint hotell som inte ligger långt ifrån stranden, cherrys home drivs av en svensk också som också verkar bra, dock tycker jag Mickes ställe ligger bättre till då det är lugnare, cherrys ligger vid rhonas corner som är central punkt ovan Alona Beach.

På Siquijor kan jag rekommendera starkt Charisma resort, fantastiska ägare och personal som gjorde våran resa ännu mer oförglömlig. Daniel(ägare) älskar att grilla så säg till på morgonen så fixar han grillad fisk, grillspett eller vad ni nu vill ha.
http://www.charisma-resort.com/

Vill ni ha numret till en otroligt trevlig tricykle chaffis på Siquijor så hör av er!
Av Lasse79
16 okt. 2010 09:42
Jag får tacka för svaren. Precis sån hjälp jag ville ha.

Haikko jag vill gärna ha de nr. Låter ju perfekt.

De låter som mickebulans boendealternativ verkar riktigt bra. Behövs de bokas långt innan? Vi vet nog inte exakt vilken dag vi hamnar nere på Alona Beach.

När vi ska in en natt i Manilla vill vi inte bli skutsade av taxichauffören till nåt hordistrikt. Finns de nån trevlig gata i Manila där man kan sitta o ta en öl o snacka med lokalbefolkning och folk från andra länder och ha trevligt där man slipper såna damer?

Var är ett vettigt pris att betala för taxi från flyget till Manila centrum?

Återigen tack för svaret, tacksam om jag kan få nåt till.
Av Haikko
17 okt. 2010 12:11
Om du vill ha boende hos Micke så prata med honom själv här på reseguiden, bara skicka ett meddelande till honom så får du nog ett bra svar men jag skulle tro det inte är något problem för honom att lösa.
Sen har vi 200-300 peso rabatt på rummen vi som sitter här på reseguiden också.

Manila tips kan du säkert få av honom också.

Skickar ett meddelande till dig om nån dag med numret till "Roel" som skjussade oss hela tiden på Siquijor, ska bara leta upp det i mina gömmor,