Filippinerna/Cebu o omnejd.Tips på boende ect.

Av Joakimn
14 nov. 2014 12:53
Visningar: 613
Hej alla glada :-)
Har bokat boende o dyk på Malapascua i feb .
skall även till Apo och Siqijou.
så det blir en två,tre ggr i Cebu då jag flyger där till o i från.
Vad jag behöver är att hitta ett bra enkelt boende i Cebu som jag kan ha som
mellanbas..Traveler place..typ.. samt en undran..behöver man boka boende på Siqijou o Apo i feb?? isåfall har ni några goda råd typ: Siqijou är Coco ett måste eller dyl..
ös på med tips..tackar på förhand.

*They say that you can`t by happines /But you can bye a planeticket.
and thats kinde of the same thing :-)
18 nov. 2014 12:15
Hej Joakim;
Behöver du verkligen en "mellanbas" i Cebu? I min värld borde ditt resande fungera ypperligt ändå.
Vårt favoritboende på Apo är Marios Homestay. Oförskämt billigt och lika oförskämt angenämt med fantastiska människor där Mario och hans fru sätter sin prägel med en underbar atmosfär, härligt umgänge och alldeles enastående god mat. Mario är bland annat Apos främsta "dykguru". Ett tips är att boka innan.
Ta dig till Apo med banka båt från Siquijor är ett annat tips. På Siquijor bor du paradisiskt majestätiskt på CocoGrove Beach Resort. För att få plats även där bör du boka på förhand och nog väldigt snart.
Av Rikset
18 nov. 2014 19:10
ja, Coco grove får man nog raska på med. Har precis bokat 9 nätter i månadsskiftet februari/mars nästa år och det fanns inte mycket att välja mellan, nästan helt uppbokat.
GunteBunte: säger hyddan "Buri Garden 2" dig något? Den enda stugan som fanns kvar, finns inte så många bilder på den på hemsidan. Vi bor en natt i "Beachside 1" och sen resterande 8 i Buri 2.
Har tänkt mig en övernattning på Apo också. Vi är fyra stycken inkl två barn, vad landar en sådan utflykt på ungefär?
Längtar något otroligt att få åka tillbaka till Filippinerna igen!
/
Janne
19 nov. 2014 10:08
Hej Janne;
När vi varit på CocoGrove har vi bott i Sunset Vista och i Bougainvilla. Underbart boende. Det kommer ni också att få. Såväl er Beachside 1 som Buri Garden 2 är inte för mycket "off" på den stora yta resorten är uppbyggd på. Inte minst er barn kommer att gilla närheten till poolen.
Coco Grove arrangerar dagsutflykter till Apo. Kommer inte ihåg kostnaden men den är högst överkomlig. de har även en liten "systerresort" på Apo. Vill ni övernatta där kan det vara ett alternativ. Ett annat är Marios Homestay eller Liberty Lodge.

Vi kanske ses på Apo i början på mars......?
Av Joakimn
19 nov. 2014 13:32
Kul att så många är på samma linje.
Från Gbg till London - Hongkong - Cebu 7/2 (T o R 7300kr)
Har bokat boende på Malapascua / Ocean Vida resort 9/2 - 16/2.
Har även prel bokat på Siquijor/Coco beachresort 16/2 - 21/2 *.Fåse om det finns plats.
Samt prelbokat på Apo/Mario homestay 22/2 - 25/2. väntar även på besked där..
Sen blir det "fastlandet" Cebu långsamt mot Cebu o sen hem 30/2

Hoppas jag möter upp med några medlemmar, kanske några dyk ihop.
Ser fram emot denna resan :-)
mvh / Joakimn
Av Rikset
19 nov. 2014 18:08
Du flyger samma sträcka som vi gjorde förra gången (fast från Sthlm), Cathay Pacific kan jag tro? Funkade helt ok och skönt att komma direkt till Cebu. Vi åker Sthlm-Manilla nu istället då det passade bättre, 23" för oss fyra med Emirates, sen ca 3500 för lite inrikesflyg.
Malapascua "is the shit"! Det var så sinnesjukt bra när vi var där senast (2012) så det är huvudanledningen till att vi åker tillbaka. Kan väl bara bli sämre nu.... Skall bli spännande att se Siquijor och Cico Grove som många promotat också.
Hoppas du/ni får plats på Coco Grove, tyckte jag var ute i god tid när jag bokade men det var på håret. Vi kommer dit dagen efter ni lämnat, 22/2, så röj inte för mycket😄!
/
Janne
20 nov. 2014 12:17
Hej alla;
Joakimn. Kul att notera att du valt boende som vi själva valt. Vill du ta del av hur vi upplevt våra vistelser på Ocean Vida, Coco Grove och Marios homestay kan du titta in på tripadvisor (det har du/ni säkert redan gjort. Med "guntebunte" som avsändare har jag skrivit några recensioner om våra egna upplevelser och reflektioner från respektive plats.

Hörs på nytt!
Gunnar