Filipinerna och Thailand - tips mottages gärna

3 mars 2014 20:49
Visningar: 382
Hejsan!
Ska åka till Filippinerna bla Manilla i december och ca 3 veckor fram.
Tar gärna emot tips på vilken ö som kan vara värt ett besök. Det finns ju sååå många. Även tips på boende i Manilla. Vi vill ha medeldyrt boende och lite lugnt och lite röj. Alltså lite av allt.

Vi hade eventuellt tänkt att ta en vecka i Thailand också. Vet någon hur svårt eller lätt det är att ta sig till Thailand från Filipinerna.

Tacksam för svar // Tack på Förhand Maria.
20 mars 2014 15:57
Hej!

Vi kom precis från Filippinerna och är i Bangkok nu. Vi har varit på Boracay i 9 dagar och Manila 1 dag. Boracay var jättefint, den största stranden white beach är väldigt fin med vit sand och turkost vatten men det finns lite mindre stränder såsom Diniwid och Puntabunga som nästan är helt folktomma och superfina. Jag har rest mycket i Thailand och tycker nästan att Filippinerna är finare. Ett plus är att det är så lätt att ta sig fram på Boracay, alla större hotell har gratis shuttels och deras tricykel (tuktuks) kostar bara 100 pesos ( 15 sek) vart du än ska på ön.Jag har lagt ut lite bilder på min blogg ifall du vill kolla hur det ser ut. http://sakomdu.blogspot.com
Kan verkligen rekommendera Boracay men Bohol ska också vara superfin.

hade gärna velat vara fler dagar i Manila, det verkar vara en härlig stad. Vi bodde på Sofitel jättenära Mall of Asia som är filippinernas största köpcentrum och från hotellet vi bodde på gick det gratis shuttelbussar dit.

Kan verkligen rekommendera Sofitel, det kostar runt 800 kr natten, man kan hitta för billigare men vi betalade 800 kr natten men det var det värt. De har jättefint poolområde med poolbar och lounge vid vattnet och hotellet är jättemysigt med livemusik på kvällen. Hotellet är stort och det är mycket liv och rörelse och de har både sportbar och casino på hotellet. Det är en bit från stan men taxi kostar knappt något och det går gratis shuttels även dit från hotellet.

http://sakomdu.blogspot.com Jag har lagt in lite bilder från hotellet som du kan kolla på.

Vi flög från Manila till Bangkok och det tog 3 h, gick jättesmidigt.

Om ni bestämmer er för Boracay kan jag ge mer tips:)
20 mars 2014 21:34
Hej

Tack snälla för ditt svar och härliga bilder.Vi längtar redan. Vi ska åka med en kompis vars tjej kommer från Manilla och hon har bland annat rekommenderat oss att åka till Boracay till Beach 2 (tror jag det var).
Du får hemskt gärna skriva mer om er upplevelse på Boracay och ge oss tips. Vi hade tänkt att åka runt 14 december och cirka tre veckor. Lite Highseason då så det gäller väl att boka i tid.

Manilla kommer vi vara i flera dagar, tack för tipset på hotellet såg jättebra ut.

Vad kostade flyget från Manilla till Thailand och landade man i Bangkok då?

Bokade ni hotel via Hotels.com eller annat?

Återkom gärna:-) Hoppas att ni få en skön avslutning på er resa.
21 mars 2014 10:06
Tror det är White beach station 2 hon menar? White beach är jättefin men ganska mycket folk, station 1 och 3 är det lite mindre folk. En strand jag kan rekommendera om man vill ha det lite lugnar är Diniwid som kallas en förlängning av White beach. Mycket mindre folk, jättefint vatten och flera jättehäftiga restauranger, bland annat en som heter spiderhouse som jag skrev om på min blogg. Den har jättegod mat och en stege ner i vattnet så gästerna kan ta ett dopp i havet medan de väntar på maten, eller simma ut till deras badbrygga och ligga och vila på.

Vi bodde på en golf resort som heter Fairway & bluewater, stort och fint med jättebra personal. Det går gratis shuttels in till D-mall där white beach ligger och där ligger de flesta restauranger och shopping, tar bara 5-10 minuter in. Vi betalade 600 kr natten där och tyckte det motsvarade 4 stjärnig hotellstandard.

En annan strand jag kan rekommendera är Puntabunga beach, vi åkte till Shangri-La en dag och åt lunch och gick ner till stranden bredvid. Helt folktom och jättefin med vit finkornig strand och turkost vatten. Dock höll det på att byggas ett jättestort hotell med 400 rum så nästa år är nog inte stranden folktom tyvärr.

Vi har bokat våra olika boende på olika websidor och utnyttjar prisgaranti. Bokar mest med hotels, agoda och expedia som vi ofta får 10% eftersom vi reser så mycket. Många har bonussystem med gratis nätter var 10 natt.

Hör av dig om du har fler frågor, jag kan berätta och tipsa om mer:) Det är så kul att prata resor!
21 mars 2014 10:10
Vi landade i Bangkok men priset vet jag inte för vi bokade Hongkong - Manila - Caticlan och tillbaka caticlan - manila - Bangkok och för alla dessa flighter betalade vi 5000 totalt.

Dock flyger vi andra sträckor på vår resa såsom Bangkok - Singapore och Kuala Lumpur - phuket med Airasia och betalar bara några hundra för 2 vuxna och 2 barn.
Av Php
22 mars 2014 17:57
Bra info ' Weranicole ' ! :)

-----

Har varit på Boracay 3 ggr, senast nu i januari, åker gärna dit igen!

Ett bra tips är att ta en guidad tur på ön någon av de första dagarna. Då vet du vilka platser du vill tillbringa mer tid på..

Har spenderat en hel del tid i Manila (mest Marikina) då min fru kommer därifrån.
Jag har sett att många avråder att åka dit men det jag har sett så kan jag inte förstå varför. Förutom alla avgaser då.. Det finns nog bra & dåliga ställen i de flesta städer, bara att hålla sig därifrån :)

STORA köpcenter finns det verkligen gott om & shoppingen är GRYM! Det mesta är billigt & håller mycket hög kvalitet, de är tidiga ut med allt & utbudet är så oändligt mycket större än i Sverige!
Jag tycker att alla borde lägga minst 3 heldagar med shopping på oliga ställen, man kan verkligen fynda!
(men då tycker jag det är roligt att shoppa &så.

Mall of Asia är bra men det är bara 3e största i Manila numera (nr 12 i världen).

Här finns lite kul statistik om stora köpcenter
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_shopping_malls_in_the_world

Ett bra tips är att läsa runt här på forumet, det döljer sig ofta mycket bra info, även under 'topics' som du kanske inte är intresserad av.. Har själv skrivit en hel del så kolla mina inlägg om di vill :)

Här är 3 bra utgånspunkter till bra information på Filippinerna

http://www.myboracayguide.com/

http://www.mycebuguide.com/

http://www.myboholguide.com/

MVH :)
23 mars 2014 11:18
Tack snälla ni för era svar! Jag ska noga läsa igenom och sen kanske jag återkommer till er.

Ha det gott så länge!

Med vänlig hälsning Maria