Fickpengar för 1 vecka?

20 juli 2017 12:41
Visningar: 11893
Hejsan!
Jag ska resa till Kreta, Grekland om mindre än en månad, och kommer vara där i en vecka. Det ingår frukostbuffé på mitt hotellrum, så pengar för frukost går att räkna bort.
Så jag behöver lite hjälp med förslag på en budget för en vecka, så vad tror ni man kan klara sig på i fickpengar?

Tack för alla svar :)
20 juli 2017 13:24
Det beror ju på vilka levnadsvanor du har och hur du vill ha det där.
Du kan säkert spola varmvatten i kranen och göra koppnudlar på det, då gör du inte av med mer än någon hundring kan jag tänka, eller så äter du på 5-stjärniga restauranger och beställer årgångsviner, då har du gjort av med en månadslön.
När jag var på Rhodos för en herrans massa år sedan så var normalpriset för en maträtt på restaurang någon stans mellan 80-170 pix, men mycket har kanske hänt sedan dess.
Jag och min fru brukar räkna som såhär, för oss båda: 1000 SEK * antal dagar = fickpengar
När jag var ute och reste som singel så räknade jag nog närmare 750-1000 SEK * antal dagar = fickpengar
På så sätt blev jag aldrig besviken.
Men vi har ju alla olika vanor och levnadsstandarder, även när vi reser.
Av Sajjo
20 juli 2017 22:07
Jag brukar ha med mig ca 5000 kr i fickpengar när jag åker en vecka till Grekland. Då äter jag lunch plus 2 eller 3-rätters middag med inhemsk öl eller vin till maten på "vanliga" restauranger, nån drink efter maten brukar det också bli, dricker nån frappe och öl i pool/strandbar, köper lite glass, choklad, läsk, chips och lite alkohol i supermarkets, shoppar en del souvenirer och åker på nån utflykt.
Men som sagt allt beror ju på vad du vill och kan tänka dig att spendera. Man kan nog absolut klara sig på hälften och du kan definitivt spendera mkt mer.