Facebook / Reseguiden.se fan

Av Bengtar
28 dec. 2009 09:57
Visningar: 251
I Facebook kan man bli en Reseguiden.se fan
En av grejerna med Reseguiden är att man uppträder under pseudonym. Den avskalas om man gör något som föranleder t.ex ett pris eller att redax vill lyfta fram något. Då blir pseudonymen avskalad och man får veta lite mer.
På Facebook uppträder man som sig själv. Just nu har 642 personer anslutit sig till att vara Reseguiden.se-fan.
Under sitt riktiga namn.
På Facebook kan man, om man så vill, lätt se eventuella relationer.
De flesta har samma presentationsbild som på Reseguiden.
Är det möjligen dags att visa vem man är även på Reseguiden.se?
Synpunkter?
Av Moltas
28 dec. 2009 10:21
Varför då?
Det spelar ingen roll att man har ett användarnamn anser jag, tvärtom är det en garanti för att slippa bli jagade av fobiker för att man har en åsikt i någon fråga.
Bara att såna som du sitter och går igenom foton på FB och jämför dom här gör mig mörkrädd.
Jag är glad för att jag inte gick med som fan av RG nu, fast jag mycket väl kunnat göra det.

//M
28 dec. 2009 12:03
Jag fattar inte vitsen med facebook, jag är väl helt funtad bakom en tall eller nått. Jag var tidigare med och bara för att jag själv skulle kunna kanske med lite tur hitta några jag sökte men fick aldrig napp. Där emot så hittade andra mig och visst det kan väl vara trevligt med gamla bekanta som dyker upp men varför i hela fridens vill vänners, vänners, vänners vänner bli vän med mig??? Jag vet ju inte vilka de är och jag har inte något intresse av att veta vad dom äter till middag eller att dom är på väg till ICA...... Nej tack för facebook. Jag klarar mig bra här på RG och trivs fint.

Sedan förstår jag inte frågan om det inte var dags att visa vem man är här på RG, jag tycker jag exponerar mig tillräckligt och jag tror heller inte att någon är intresserad av vad JAG äter till middag.....

Gott Nytt År till er alla medlemmar här på RG, dolda eller icke.... :-)//Ellismellis
Av Bengtar
28 dec. 2009 12:22
Fobiker kommer av grekiskans fobi och betyder rädsla.
För vad det vara må.
I våras fanns det en diskussion på RG som började så här;
Få fler vänner på Reseguiden.se

Kristoffer_zaar säger:
Hej.

Har äntligen blivit klar med vår inbjudningsfunktion som skall göra det enklare att hitta vänner som redan är medlemmar på reseguiden, samt bjuda in vänner som inte är det!

Detta kan vi göra smidigt genom att hämta kontakter från er webmail eller annat socialt nätverk (självklart helt säkert och inga lösenord eller användarnamn sparas hos oss!)

Om en inbjudan skickas till en vän (som ännu inte är medlem) och denne accepterar, så blir man automatiskt vänner med varandra på Reseguiden när vännen gjort klart sin registrering.

För tillfället kan man hämta kontakter från GMail, Hotmail, Facebook och MySpace (Många, många fler kommer läggas till den närmsta tiden).

Så du som har konto på GMail, Hotmail / Windows Live, Facebook eller MySpace. Testa gärna!

Gå in på din din Profilsida och välj "Vänner". På din vännersida ligger det nu en länk, "Bjud in vänner". (Eller klicka här för att gå direkt dit http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/invite.cgi)

Hoppas att det ska fungera :)

MVH
Kristoffer
Systemutvecklare på Reseguiden

Vad jag menar med mitt huvudinlägg är att man nu kan skönja konsekvenserna av nätverksbygget.
Bra eller inte bra?
Anonymt eller öppet?

Urklippt från Ellismellis;
Där emot så hittade andra mig och visst det kan väl vara trevligt med gamla bekanta som dyker upp men varför i hela fridens vill vänners, vänners, vänners vänner bli vän med mig??? Jag vet ju inte vilka de är och jag har inte något intresse av att veta vad dom äter till middag eller att dom är på väg till ICA...... Nej tack för facebook. Jag klarar mig bra här på RG och trivs fint.

Tack Ellismellis!

Och vaddå vänner.
Detta är vad jag känner är värt att diskutera!
Blandningen av en viss anonymitet eller öppenhet.
Reseguidens mening kan också vara intressant att få höra.

31 dec. 2009 14:59
Intressant frågeställning.
Jag har funderat och diskuterat med mina ungdomar (80-talister) om fenomenet att använda Facebook.
I studentvärlden är det visst ett mycket bra sätt att hålla koll på olika event och anmäla sig därtill och dessutom ha koll på vilka som kommer. Den generationen finner inga rädslor alls i att blotta sig på nätet. Även twitter är ju vanligt.
Jag kan ändå inte förstå vikten i att man meddelar på sin Facebook att man ex vis bakar pepparkakor och att andra då skriver "det gillar jag" ...om själva baket då alltså.
Är det månne ett rop - Se mig!, eller?

Jag är gammal och vis brukar jag säga.
Min identitet har röjts här pga av artiklar som skrivits om mig men annars vill jag hålla mig hemlig.
Min uppgift här på RG är att dela med mig av mina resupplevelser och jag gallrar rätt noga för att det ska kännas vettigt av det jag visar i form av bilder, bloggar och resealbum.

Om RG funktioner med att tipsa och länka till olika andra portaler som MySpace, facebook - tycker jag INTE!
Är ju enbart för att nå fler medlemmar.
En tävlingen lockade mig nyligen men jag blev faktiskt besviken när jag läste att man skulle tipsa någon på Facebook om RG för att få delta i tävlingen. Sådan gånger har jag lust att sluta dela med mig till RG.
Om de medlemmar som ger sig in i diskussioner och är elaka och enbart här för att provocera och agerar som "hård och hemlig", ja.....fegt mer än rädsla där.
31 dec. 2009 18:01
På FB väljer man nog sina Vänner på ett annat sätt än på RG. Man känner varandra ganska bra innan man blir "vän".

Här har de flesta bara sina vänner till att skicka "kolla den här sidan".
Själv har jag fått flera väldigt goa vänner genom RG så jag känner mej tacksam över det.
Sen är det ju frivilligt att vara med i både RG och FB och anonym eller inte är också en smaksak . Men nog tycker jag att det är kul att se hur folk ser ut när man har kontakt via mail...Fast det kan inte bli ett tvång för att få vara med i RG, absolut inte. Många vill vara anonyma av olika orsaker.
31 dec. 2009 20:09
Här på Rg har jag valt att vara rätt anonym. Men jag är också med i FC. Där är jag först och främst vän med min släktingar och en eller annan härifrån. Jag visar bara mitt namn. Men jag blir inte vän med kreti och pleti där. Jag har fått kontakt med flera släktingar, som jag inte träffar eller inte har träffat på evigheter. En brorsdotter, som bor i Mexico till exempel, har jag fått kontakt med, som jag inte hade haft tidigare. Och det är jag jätteglad för.

Här har jag en förfärligt massor av "vänner", men de flesta har faktiskt frågat mej om jag vill bli vän med dem. Det vill jag så gärna, men eftersom jag har fått så många vänner, så frågar jag inte själv längre. Det är faktiskt rätt länge sen. Om, det är någon, som vill bli vän med mej, säger jag inte nej utan att titta på vem den blivande vännen är. Jag är glad för alla vänner jag har här och kanske terrar dem med mina meddelanden, när jag har gjort nåt nytt.

Frågan, som Bengtar ställer kan jag faktiskt inte besvara, för det finns säkert många, som verkligen har behov av att vara anonyma.

Gilla
31 dec. 2009 20:12
Citerat från bengtar:
Fobiker kommer av grekiskans fobi och betyder rädsla.
PS. En fobbik, (uttalas nästan som fubbik på skånska) och betyder att det är en person, som inte är riktigt klok i huvudet.

Gilla
2 jan. 2010 15:40
Citerat från grekland:
Om RG funktioner med att tipsa och länka till olika andra portaler som MySpace, facebook - tycker jag INTE!
Är ju enbart för att nå fler medlemmar.
En tävlingen lockade mig nyligen men jag blev faktiskt besviken när jag läste att man skulle tipsa någon på Facebook om RG för att få delta i tävlingen. Sådan gånger har jag lust att sluta dela med mig till RG.
Om de medlemmar som ger sig in i diskussioner och är elaka och enbart här för att provocera och agerar som "hård och hemlig", ja.....fegt mer än rädsla där.
Nej, jag är inte heller intresserad av länkar till andra portaler. Just Facebook förstår jag inte poängen med. Som det beskrivs känns det som ”Här är ditt liv” i light version.

Vet inte hur många medlemmar RG har, men 642 villiga att släppa på anonymiteten säger kanske något om intresset av att bli "avskalad". Eller har det ökat sedan frågan lyftes. Facebook-länkning, uppenbarligen en vinst för RG som vill öka medlemskåren. Men var ligger vinsten för medlemmen själv, anonymiteten går ju skala av i PM riktade till "vänner".