Reseguiden-app?

Av Visial
24 okt. 2010 00:19
Visningar: 717
Frågan som är på allas (eller iaf mina) läppar:

När kommer Reseguiden med en app till Android? Skulle passa perfekt när man sitter på bussen och har tråkigt! Dessutom är det ett lysande tillfälle för RG:s redaktion att visa att man är lite framåt och satsar på nya medier!
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
26 okt. 2010 14:33
Hej Visial!

Som du nämner är det positivt att visa framfötterna i nya medier och tekniker. Reseguiden är en rätt omfattande sajt och mobil-appar i det mindre formatet fungerar oftast bäst när de är avskalade/begränsande men ändå träffar rätt grundbehov. Det är inte helt uppenbart vad som passar i den formen och där är era åsikter och idéer en stor hjälp på vägen.

Iom att det börjar komma upp fler "system", du nämner Android, så kanske inte alla är medvetna om att det behövs en app för varje mobilplattform (IOS, Android, Windows 7 etc) och skiljer sig från webbsidor som mer eller mindre fungerar överallt.

Vårt första steg är att göra vår sajt mer mobilvänlig, går man in i nuläget så är texten rätt liten och pilligt att zooma på mobiler, där finns mycket att göra och inspireras av hur enkelt appar fungerar.

Vad står högst på önskelistan när det gäller appar? Söka resor? Sista-minuten? Inspiration och topplistor? Forumsaktiviteter?

mvh
Tomas
Reseguiden
13 apr. 2011 13:17
Lyfter tråden eftersom det är en i allra högsta grad aktuell fråga fortfarande!

Vad vill vi medlemmar ha i en app för RG??

Mina önskemål:
Ladda upp och hantera mina bilder. Främst när jag är på resmålet och har fotat med med telefonen.
Enkelt titta i andras Fotoalbum.
Läsa o skriva i trådar. För snabb access när jag är på resmålet.
Av Visial
14 apr. 2011 08:36
Det är ju inte så många funktioner på data-sidan, så man borde väl kunna få med det mesta? Logga in, söka resor, bilder, ja det mesta?
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
18 apr. 2011 15:21
Status är ungefär som innan, det är inte helt klart vilken typ av app som vi ska fokusera på iom att det skulle bli ganska omfattande att göra hela sajten. Användandet är ganska splittrat och behoven olika men vi försöker hålla oss uppdaterade för att se vad vi skulle kunna göra framöver.
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
10 feb. 2012 14:36
Nisse2ears: Jag tror det är sammankopplat med vilka som använder Facebook Connect på Reseguidens forum. Facebook själva skriver att sådana här app-sidor är under avveckling. Så det har inget att göra med någon generell "app".
Av Yessie
3 feb. 2013 21:32
Hej!
Kanske glider ifrån ämnet lite men jag sökte på facebook connect så kom denna diskussion upp. Hur connectar jag min FB med reseguiden? Jag provade att logga in med facebook men då stod det ju redan att min mailadress redan fanns så den vägen verkar ju bara fungera om man inte redan har ett RG konto. Nu har ju jag redan både RG och FB hur connectar jag då?

Sen önskar jag en länk som leder mig direkt till mina album under tex mitt användarnamn där profilsida m.m finns, lång väg att gå nu tycker jag!

Annars super bra sajt!

Mvh Jessica
Av Tomas - Utvecklare Reseguiden.se
5 feb. 2013 10:31
Yessie: Jag skickar ett meddelande till dig angående Facebook connect, iom att det var utanför ämnet i den här diskussionen. Tack för feedbacken förövrigt.