Everglades Airboat

6 okt. 2014 20:37
Visningar: 2381
Hoj, ska snart besöka florida och har redan en del på programmet men vi tänkte "svänga inom" Everglades för att testa åka airboat.
Är det bara att dyka upp vid något av dessa ställen?
Hinner man med att köra från Key West och ändå hinna med airboats på samma dag?
Vi tänkte sova över någonstans i närheten av Everglades.
6 okt. 2014 21:09
Citerat från Jperss10:
Hoj, ska snart besöka florida och har redan en del på programmet men vi tänkte "svänga inom" Everglades för att testa åka airboat.
Är det bara att dyka upp vid något av dessa ställen?
Hinner man med att köra från Key West och ändå hinna med airboats på samma dag?
Vi tänkte sova över någonstans i närheten av Everglades.
Vi har aldrig bokat och någon gång har det varit lite väntetid och någon gång var vi helt själv, högsässong kan ju klart innebära större risk för köer. Man hinner lätt åka till något ställe och ta en airboattur på vägen från Key West till ett hotell i södra delen av Florida. Vet inte om det är någon större idé att övernatta men det beror ju på vart ni ska efter Everglades.
Av Hawaii
6 okt. 2014 21:57
Så vitt jag vet finns det inga airboat tours inne i själva parken, d.v.s. Everglades National Park. Däremot en del längs U.S.41 västerut från Miami (mot Marco Island och Naples). Du hinner ledigt med att köra från Key West (tidigt) på morgonen och en airboat tour mitt på eftermiddagen samma dag. Förutsatt att du inte gör några längre stopp på vägen. Vet inga bra ställen i närheten av Everglades för övernattning. Skulle rekommendera antingen Key Largo, Miami, eller helt enkelt något på västkusten, som är helt inom möjligheternas gräns. T.ex. Marco Island eller Naples.
6 okt. 2014 22:15
Stämmer som Hawaii skriver, det finns inga airboatturer inne i nationalparken men i stort sett överallt i övrigt i Everglades från t.ex. denna http://www.everglades.com/ nere vid Homestead upp till norra Florida, då blir det ju förstås inte alltid i just Everglades som ju är den södra delen av delstaten.
6 okt. 2014 22:18
Klart ni ska åka Airboat, vi har aldrig förbokat och det har alltid funkat att komma med. Ibland ser man bara en alligator men ibland flera.

Om ni vill göra något riktigt äventyrligt så kolla om Looproad är öppet, det tar några timmar (ca 2) extra. Det är en grusväg i Everglades som man bara kan köra igenom om det är någorlunda torrt. Där kan jag lova att ni får se alligatorer på nära håll, de ligger överallt, i träsken vid sid sidan om vägen, ibland på vägen och inte bara en utan….många. Gå ut och fota om ni törs ( om de inte är för nära) eller veva ner rutan och ta riktiga närbilder. Även gamar och andra fåglar ser ni. Den är ofta stängd när det regnat så vädret avgör.

Vill även slå ett slag för att ni ska ta er tid att innan ni kommer ut till Key West, titta på de små minirådjuren, Keydeers som bara finns i Key West. Titta efter skyltarna som visar när ni kommer in i deras habitat. Det tar bara en 10-15 min extra men jag lovar att det är värt det. De är nyfikna och kommer fram ut buskarna när ni kommer, håll utkik bara.
7 okt. 2014 06:47
Vi åkte airboat i Gator Park som ligger längs US 41. Vi kom från Naples och skulle till Miami. Vi hade bokat och det var tur för det var ganska mycket folk. Det var i juni.
Vi såg många alligatorer, både när vi åkte airboatsturen men även längs vägarna, i dikeskanterna.
Av Sofiap
10 okt. 2014 14:47
Hej

Vi åkte med Captain Jack¨s i Everglades City. Jättetrevliga, små båtar vilket innebar att vi (familj på 2 vuxna och 2 barn) åkte ensamma med vår kapten. Han stannade med jämna mellanrum och vi kunde ställa frågor. Mycket duktig både när det gällde djur och natur. Har åkt airboat en gång tidigare, strax utanför Miami, men tyckte det var mycket vackrare natur här med alla mangroveträd.Vi såg inte jättemånga alligatorer under båtturen men det ser du överallt ändå när du åker utmed Tamiami Trail.

Vi behövde inte boka men var där ganska tidigt på förmiddagen.