ESTA, enbart första förnamn eller alla?

Av Jjgame
14 jan. 2020 22:07
Visningar: 87
Hej!

Innan jag börjar med min fråga vill jag bara klargöra, JAG VET att denna fråga har ställts gång på gång men jag kan seriöst inte hitta ett klart svar. Ska man skriva enbart det första förnamnet på passet i ESTA ansökningen, eller ska man skriva ALLA förnamnen som står på passet?

Det här är första gången jag reser till USA och andra gången jag reser utomlands generellt. Jag vill verkligen inte göra fel här. Men det är inte lätt när de finns så många svar där ute. Tillochmed på den amerikanska ambassadens svenska hemsida så talar dom emot sig själva.

Så här står det på svenska:

"I fältet där ”Given Name”, eller tilltalsnamn efterfrågas, ska du i din ESTA ansökan endast fylla i det namn som står först av dina förnamn i ditt pass, oavsett om detta är ditt tilltalsnamn eller ej."

Men om man byter till hemsidans engelska version står det så här:

"In the First (Given) Name field, enter ALL names exactly as they appear on your passport. If a second or middle name is included in the First (Given) Name field on your passport it must also be included here to complete the application."

Va i... ska det vara då?

Mvh
Jesper

Källor:
https://se.usembassy.gov/sv/visas-sv/visa-waiver-program-se/
https://se.usembassy.gov/visas/visa-waiver-program/
14 jan. 2020 23:12
Skriv exakt som det står i passet, stavat som namnen görs på raderna längst ned på den här remsan med namn och en massa nummer och tecken. Då kan det inte bli fel.

Översättningen är lite märklig, och det verkar som det fungerar att göra på flera sätt, men ta med allt så blir definitivt inte fel.
Av Peter_o
16 jan. 2020 09:46
Ja, gör som Jens föreslår så kan du släppa denna fråga.
/PeterO
Av Jjgame
16 jan. 2020 10:25
Tack för svaren!

Då tar jag med båda mina förnamn som det står i passet. Antar att det är lättare att förklara att man tog med för mycket än för lite, haha.
Av Birgere
16 jan. 2020 11:52
Vad jag kan komma ihåg har jag bara läst ett enda fall då det blev problem med ESTA ansökan och det var någon som angav förstanamn, efternamn och födelsedatum. Tydligen visade det sig att det fanns en annan person i Sverige med samma data som var bannad från USA pga overstay. Pga detta så nekades ESTA, tror det löste sig efter ett tag.
Har man ett vanligt namn så kanske det kan vara en fördel att rabbla upp alla sina förnamn även om det inte behövs.