Ensam kvinna i Kenya/Mombasa

Av Jonnis1
3 dec. 2011 16:01
Visningar: 2206
Hur är det att resa ensam som tjej i Mombasa? Isf tänkte jag bara ta en sista min charter nästa vecka och jag tänkte sola o bada och åka på ngn kort safari.

Enl resebolaget är det ok tills man kommer ut till stranden där det finns många försäljare som kan bli efterhängsna när man är själv.

Jag har rest i Tunisien och Libyen som ensam tjej utan problem.
Av Annl
3 dec. 2011 19:14
hej,

JUst nu är säkerhetsläget i Kenya inte det bästa och Somlia hotar med vedergällning efter att den kenyanska militären gått in i Somalia. Och dessutom har ju turister kidnappats på Lamu.

Summa summarium är det inte att rekommendera att åka till Kenya alls nu enligt min uppfattning.

Klart att resebyråerna vill sälja resor men jag ställer mig tveksam till att åka som ensam kvinna. Möjligen är det lite bättre på charter men jag vet inte. Vi var i Tanzania förra julen på en ordnad resa med guide och egen bil och jag kan bara säga att det kändes gott att vara hela familjen.

Nää, mitt samlade tips är att du reser någon annan stans i stället där det också är sol och värme.
Av Sierra
4 dec. 2011 01:06
Åk du till Mombasa.

Om säkerhetsläget hade varit oroande i denna del av Kenya hade UD avrått från resor och resebolagen inte ordnat resor dit. Ang Lamu som nämns ovan ligger Mombasa 330 km därifrån och ytterligare ~130 km från Somalia. Jag har varit i området några gånger och kan mycket väl tänka mig att återvända.

Dock gäller som alltid sunt förnuft. Att knalla omkring ensam i Mombasa på kvällen är inte att rekommendera oavsett om du är kvinna eller man. Nu tror jag inte att det är aktuellt då du antagligen planerar att vara på en charterresort på Diani Beach som ligger ca 20 km söder om Mombasa.

Trevlig resa och njut av solen och Indiska Oceanen!
5 dec. 2011 20:59
Hej!

Jag tänker faktiskt göra precis samma sak. Sägs om att åka tsm? :)
En flight på 10h kan ju vara roligare på två :)

Skicka ett meddelande till mig om det låter intressant!
15 okt. 2013 11:56
Hej Jonnis1!
Hur gick det? Jag tänker göra samma resa i år