Elefanter och apor mm Thailand

Av Zenith
15 feb. 2015 21:13
Visningar: 557
Hej,
Jag och min familj med barn på 9 och 11 år kommer att åka till Koh Lanta januari 2016. Vad jag förstår så är djurhållningen med bla elefanter inte den bästa i Thailand och jag skulle ändå vilja träffa dessa fantastiska djur. Vad har man möjlighet att göra detta inte alltför långt bort från Koh Lanta?

andra tips på utflykter mottages tacksamt :)
16 feb. 2015 12:01
Hej,

Min vän google sade mig att detta kan vara en bra sida: http://www.kolantaguiden.se/utflykter/ :)
Jag har själv inte varit på Lanta så jagkan inte verifiera hur sanningsenlig sidan är men den verkar lovande.

Angående djurhållning.. Man har en helt annan syn på djur runt om i världen än vad vi har i Sverige.

Jg åkte med en taxichaufför en gång som skulle köpa en elefant för den kan man ha i 30-40 år istället för en bil som går sönder efter 5-10. :)
Av Zenith
16 feb. 2015 12:18
Tack för utflyktslänken, har redan kikat på den, tänkte mest höra om det är någon som varit på någon av dessa och kan rekommendera något framför något annat, eller rent av avråda :-)
Ja, jag har insett att deras metoder för att få elefanterna att lyda, inte är något jag vill supporta genom att testa elefant trekking tex, men ska försäka testa din vän google ;) och se om jag hittar några rehabcenter eller dylikt. Vet att det finns ett i norra Thailand, men det känns lite långt att åka från Koh Lanta.
Av Babbo
16 feb. 2015 17:41
Googla på "elephant sanctuary Thailand". Kolla sedan av med någon av dom större djurorganisationerna om det är ett ok center. Du kan t.ex. skriva och fråga Born Free Foundation på deras facebooksida eller genom ett pm. Dom svarar ofta ganska fort.
https://www.facebook.com/bornfreefoundation?fref=nf

Gynna inte folk som vill ta bilder på er och barnen med apor och gå INTE på någon typ av djurcirkusar i Thailand!
Av Zenith
16 feb. 2015 22:09
Tack för infon, detta ska jag undersöka. Som av en händelse igår på barnprogram handlade det just om gibbonapor som råkat illa ut och hamnat på ett rehab center, en av aporna hade fått hand och fot krossad pga arg husse, så barnen är nu fullt införstådda i detta med, känns bra att alla är på samma våglängd när
man åker så det slipper bli tjat och gnäll :)