Dyr bensin

Av Danii
14 juni 2011 08:27
Visningar: 1514
Ska till Turkiet snart och tänkte hyra bil. Pratade med några vänner från Turkiet som förklarade att bensinen är svindyr (typ 17 kr / liter). Vet någon vad det mest prisvärda alternativet är? Diesel/Etanol m.m. om man ska hyra bil?
Av Haikko
14 juni 2011 10:39
Etanol lär knappast finnas därnere så diesel är ett bättre alternativ om ni tänkt hyra bil då dom drar mindre soppa.
14 juni 2011 22:11
Beror ju på hur mycket du ska åka? låt säga att du åker dit som soltörstande turist och bränner av 50-75mil i en besinbil i golfklassen så blir kostnaden kanske 600-800kr och fixar inte resebudgeten det får man snöra på sig löparskona he! he!
Inlägget var inte spydigt menat men du kanske förstår hur jag tänker? skulle inte tro att bensinpengarna blir största posten på din resa om det är litet bilutflykter som gäller.

Som föregående skribent skrev så är en dieselbil mer ekonomisk att köra och du kanske sparar ett par hundra baserat på de där 50-75 milen,dels är diesel billigare i inköp och sen drar de mindre oxå så ska du åka väldigt mycket kan det vara ett alternativ,glöm bara inte bort att kolla att du inte betalar mycket extra för att hyra dieselbil mot motsvarande bensinbil.

Ha det gott och hoppas att resan blir bra.
mvh.Bosse.