Dubai - Sharjah

16 dec. 2008 19:08
Visningar: 984
Någon som varit där? Funderar på att åka dit i början av mars och bo på Lou'Lou'a Beach. Någon som har lite tips om Dubai och kanske Sharjah?
3 jan. 2009 23:36
hej!

jag åker till Sharjah den 20 januari, men jag ska bo på Sharjah Beach Hotell. Vi hade tänkt att åka in till Dubai på kvällarna och sedan få ltie sol och bad på förmiddagarna.. Om du vill läsa guider så finns det en bra guide på vagabond.se.

Vi hade tänkt åka upp i Burj al Arab (hotellet som ser ut som ett palmblad), det finns tydligen något sorts drinkpaket man kan köpa med typ en drink och lite tilltugg för typ 400:-. Jättedyrt, men det är ju lite kul att kunna säga att man varit där.. :)

Sen så ska alla marknader vara roliga (Guld Souqen och Kryddsouken) som ska ligga nära floden inne i centrala Dubai. Har även läst att det ska vara skoj att åka med någon sorts vattentaxi på floden intill Dubai Creek heter det, så när man kan komma lite autentiskt liv i en sån stor och glammig stad :) Det finns även en moske som är öppen för allmänheten som man kan besöka, kanske kan vara bra att man har en relativt täckande klädsel då, tror att jag ska ta med mig en stor sjal för just detta..

Hoppas att något av mitt pladder var till nytta :)

// Mathilda
5 jan. 2009 17:41
Tack Mathilda, det var en del tips. Vi har nu bokat och åker den 3 februari. Såg ett program om Dubai på National Geographic i går och då fick man se hur Dubai är uppbyggt, alla spännande byggnader och souker. Vi kommer att göra en sightseeingtur i Dubai, även ta en drink på det lyxigaste hotellet, även om det är dyrt och sedan besöka Emirates Mall med skidbacken samt några andra köpcenter. Sol och bad får det bli på förmiddagen och fram till sena eftermiddagen och sedan är det dax att uppleva emiraten.
Återkom gärna med tips när du varit där.
Mvh
Brigitta