Dubai - All Inclusive eller inte?

20 jan. 2016 20:58
Visningar: 3812
Ska boka resa till Dubai med sambon och vår 3-åriga son. Åker i mitten av mars. Reslängd: 10 nätter.

Vi är osäkra på vilken typ av boende vi ska ha...

Antingen på Resort i Dubai Marina/Jumeira Beach (verkar mysigt och lite närmare till shopping/restauranger etc..) eller på Resort i Ras Al Khaimah (mkt billigare och ändå riktigt lyxiga resorts men det ligger ju några mil utanför "stan").

Tips på hur vi ska tänka (för- och nackdelar) mottas tacksamt!

Övriga funderingar:

- Om man bor på resort så gissar jag att man för det mesta måste äta på hotellet (de flesta resorts har ju mångs restauranger). Hur är prisnivån på hotellens restauranger?

- Är All Inclusive ett alternativ tycker ni? Särskilt om vi väljer ett hotell i Ras Al Khaima, där man "är bunden" till hotellets restaurangutbud då det (som vi uppfattat det inte finns något centrum i närheten med restauranger osv)? Eller ska man välja halvpension som verkar vara ett vanligt alternativ?

Vi vill alltså inte boka ett kanonhotell och bli ruinerade för att maten är svindyr...

- Om man bokar själv via hotels/booking så hittar man ju sjyssta och prisvärda boenden både i dubai marina och områden utanför, som Ras Al khaima, men så fort man lägger till frukost så höjs priset med 1000:- per dygn... Rätt mkt pengar... Är det smartare att boka via resebyrå, typ Ving/Fritidsresor? Då ingår oftast frukost?

Vi har en god budget för denna resan, men vill ändå hitta det smartaste och mest ekonomiska upplägget!

Tacksam för alla tänkbara tips!

Tack på förhand!
Av Gevalia
21 jan. 2016 08:49
Om det är det ekonomiska du tänker på - pengarna kanske räcker till ännu en resa :)

Så skulle jag tipsa om att bo i en lägenhet och göra frukosten själv. Då kan även den lille få en mysig start på dagen.

Dubai har ett enormt utbud av det mesta, så om ni ej väljer all inkl. så är ni ju fria att äta var ni nu befinner er för stunden då hungern sätter in.

Vi bodde senast i Dubai Marina i en lägenhet med matställen och butiker runt hörnet. Mycket att välja på. Hemleverans ebjuds också.
Pool och barnpool ute. Nära stranden.
28 jan. 2016 13:39
Bor ni i Ras Al Khaima så är en resa till Dubai snarare en dagsutflykt än något man bara gör spontant, det är en bit bort så att säga, både Ajman och Sharjah ligger emellan Dubai och Ras Al Khaimah.

Bor ni i Dubai finns så enormt matutbud både på restauranger och som Take Away att All Inclusive vore helt onödigt. I Ras Al Khaimah har jag aldrig bott på hotell, så det vågar jag inte uttala mig om. Dock så är det inte så att man t.ex. åker från Ras Al Khaimah till Dubai för att äta middag en kväll, vilket det ibland verkar som resebolagen vill ge sken av.

Vidare så skiljer det skig en hel del mellan emiraten. Dubai är betydligt mer modernt och en helt annan sak än Ras Al Khaimah, även om resort säkerligen kan vara lyxiga på bägge ställen.

Jag skulle utan tvekan välja Dubai, boka själv är bästa alternativ om ni inte vill betala extrema överpriser.
T.ex. så betalade jag sist 4000 kronor per peson för en vecka i Dubai på 4-stjärnigt hotell inklusive flyg, medan charterbolagen ville ha 12000 kronor per person för likvärdig resa samma datum.

Lycka till och hör av er om ni vill ha fler tips.
5 feb. 2016 07:12
Hej!
Vi åker snart för sjätte gången på semester till Dubai. Jag gillar området i Dubai Marina och det blir vår 4e gång där. Vi brukar boka lägenhetshotell och då ingår visserligen inte frukost, utan det köper jag i nån butik. Lägenheterna brukar ha bra kök, så för oss har det funkat bra. Det igår sällan frukost på hotellen och jag vet att det blir jättedyrt att boka till. Har för mig 200kr/person och dag när vi kollade.
Vissa större kedjor har nog att det ingår och det är dessa hotell som ändå är ganska dyra. Charter kan ju kanske vara ett alternativ för er.

Om ni vill bo i Marinan eller på resort utanför beror väl lite på vad ni vill göra. Vill ni bara koppla av, sola och bada så kan ni ju ta det som ligger utanför. Vill ni hitta på, se och uppleva lite så skulle jag välja Marinan.

Jag har tidigare bloggat om våra Dubairesor och du kan kika där om du vill ha lite tips.
http://wilanu.blogg.se/2013/february/resmal-dubai.html