Sharjah

22 okt. 2011 10:24
Visningar: 1906
Snart ska jag åka till FAE, stad Sharjah.Bokad hotel där, men nu ångrar.Kanske är det bättre i Dubai.Ville lite lungnare plats och strander.Hur är i Sharjah? Vad för kommunala förbindelser mellan Dubai och Sharjah (bus, metro)?Enligt kartar ser det ut ca 20-30 km. Hur är i verkligheten.?

Tack för svar
22 okt. 2011 16:35
Bodde på Lou-Loua Beach i Sharjah 2009 och det var jätte trevligt. Fin liten strand. Härliga bad. Från hotellet gick det buss till Blå Souken och ett annat shoppingcenter. Taxi var också rätt billigt. Buss gick också mellan Sharjah och Dubai. Enda nackdelen var om du åkte i rusningstid, så var vägarna igenkorkade.Andra tider gick det mycket bra att åka. Jag tyckte att det var bra att bo i lugnare Sharjah och kunna ta buss/taxi till Dubai.
22 okt. 2011 18:36
Tack.Hur många km mellan Sharjah och Dubai? Finns det tillräckligt cash uttags automater?
Läste att det är väldigt restriktiva traditioner vad geller klädsel osv.Är det sannt?
23 okt. 2011 16:24
Det är inte långt mellan Sharjah och Dubai, tar ca 15-20 min med lokalbuss. Uttagsautomater fanns i de större köpcenter. Antar att de också finns vid bankerna och det fanns gott om banker i Dubai. Ang. klädsel så bör man ha axlar och knän täckta, dvs. T-shirt och lite längre kjol/klänning för tjejer. Killar var det ok med shorts som slutade strax ovanför knäna.
23 okt. 2011 22:59
Tack, Birgitta. Vill fråga om utflykter-finns där så kallade,, gatokontor,, eller kan man ordna det på turistbyrå? Är det farligt att köra?-tänker att hyra bill, om det är inte jätte dyrt.
30 okt. 2011 15:54
Utflykterna bokade vi på hotellet. Jag vet inte hur det är att köra där, hyrde inte bil. Det fanns många utflykter och det hotellet hade en speciell disk där man kunde boka dessa. Säkert får man också hjälp med att hyra bil.
Vi gjorde en utflykt som hette sightseeing i Dubai där man fick se det mesta. Strand, fina hotell, moské, köpcenter, kryddmarknad, äldre del av Dubai, båtfärd på floden m.m
Av Miahall
21 nov. 2011 07:56
Har nyss kommit hem från Dubai och med klädsel var det inga problem. Linne o korta shorts gick överallt utom i moskeer givetvis ;-)
Har inte varit i Sharjah men oftast är det enkelt att ta sig mellan olika delar, och som sagt taxi är superbilligt.
Allmän prisnivå är något lägre än i Sverige, mat mkt billigare.
VI bokade vissa utflykte hemifrån, kan inte web-adressen i huvudet nu men kan kolla den om det är intressant. Det var i alla fall mkt billigare än att boka på plats.
Jag kommer åka tillbaka ;-)