Djungeltur i Borneo + kinabalu

15 okt. 2014 03:56
Visningar: 529
Hej!

Vi är två tjejer som precis kommit till Borneo har två veckor på oss här. Vi är intresserade av djungeldjur men är livrädda för iglar (löjligt av oss) och vi har enbart vanliga gympaskor och har inte möjlighet att köpa några riktigt bra skor enbart för den turen. Det jag undrar då är, finns det någon möjlighet för oss att göra det ändå? Kanske en dagstur är lämpligare eller en "fjantigare" variant?

Funderar också kring berget. Har inga varma kläder med oss så gissar att vi inte borde bestiga berget? Kan man göra någon utflykt på/kring berget utan att bestiga det med övernattning?

Ha det fint!
15 okt. 2014 14:17
Hej!

Har själv precis anlänt till Borneo. En djungeltur och berget känns väldigt lockande för mig med. Tror dock att berget kan bli svårt utan varma kläder, men hört att det ska finnas rundtur i parken typ. Man kanske får klättra upp en bit. Om ni har regnkläder med er så borde inte djungelturen vara några problem. En långärmad tröja skadar nog inte heller.
Ska undersöka mer imorgon, läste lite på http://uncletan.com/ som folk har rekommenderat.

//Thomas
Av My53
15 okt. 2014 17:43
Vi åkte på tur arrangerad 3dar o de hade stövlar att låna ut till alla. Fast nog såg vi blodiglar alltid. Det var inte så farligt som jag trodde. Men häftig tur!