Dagstur till Oman?

Av Emolis
5 dec. 2013 18:11
Visningar: 956
Hej, vi är en familj på 2 vuxna och 3 barn (14, 11, 8 år) som åker till Dubai nu till jul/nyår. Vi skulle väldigt gärna vilja åka på en dagstur till Oman (Musandam) och undrar om någon har erfarenhet av detta från Dubai? Vad kostar det? Bästa företag? Något att tänka på?
Sen tar vi såklart gärna emot tips i Dubai, vi tänkte även ta en tur till öknen med övernattning (är inte intresserade av dunebashing dock) och upp i Burj Kalifa (är det läskigt att åka upp?)...
Tack på förhand!
Av Dirgis
5 dec. 2013 22:21
Hej!
Jag har varit i Dubai och en dagstur till Oman är en intressant dagstur.
Du bör ta kontakt med lokal arrangör för att åka till Oman och en tur i öknen.
Bästa sättet är att ta kontakt med lokalbefolkningen. Var medveten om att det kostar en slant att göra något i Burj Kalifa.
Bästa företag är svårt att säga för det finns oräkneliga företag som ordnar upplevelser för turister.
15 dec. 2013 23:18
Hej. Glöm inte att få en utstämpel i passet, samt in och utstämpel från Oman när ni ska tillbaka, men åker ni på en arrangerad resa, kanske företaget ordnar med detta. Jag var bara på en dagstur till Dubai, var annars i Abu Dhabi, och hade en oförglömlig övernattning i öknen till solnedgång och en otrolig stjärnhimmel. Har ni tid. ta gärna en dagstur till Abu Dhabi, huvudstaden. Är inte like turistisk som Dubai. Emirate Palace är värt ett besök liksom Shejk Zayed Mosque.
Av Dirgis
16 dec. 2013 07:21
Nu åkte jag med bekanta där ingen tullstation fanns utan vi åkte direkt in till Oman och även ut samma väg.
Av Emolis
16 dec. 2013 07:54
Tack för svaren! Sova under stjärnklar himmel i öknen är precis vad vi är ute efter. Var det i Abu Dhabi eller Dubai? Vet ni var man kan boka resor till öknen och Oman när man väl är framme? Finns det speciella resebyråer eller hittar man det lite varstans?
Av Dirgis
16 dec. 2013 09:31
Resebyråer är det inte brist på. Hotellen kan bistå med detta.
16 dec. 2013 17:07
Jag var på en "desert camping" inte långt från Al Ain, och Oman. Där fanns visserligen övernattning i "tält" med sängar, men jag tog sovsäcken och la mig utanför campingen. Det fanns aktiviteter som kamelridning, åktur med 4wd i sanddynerna mm, allt var kanske inte som man tänker sig på en ökencamping, mycket för turismen. Men då jag var ensam, förutom personalen, blev natten en oförglömlig upplevelse. Har ni möjlighet, besök Hatta Pools, nära gränsen till Oman söder om Musandam. Själv hann jag inte dit, men några jag mötte tyckte det va värt resan..
När det gäller övernattning i öknen, sök på nätet och på relaterade hemsidor till UAE, "Desert Camping. skall finas några inte så långt från Dubai.
Tänk bara på att nätterna kan va kyliga

Ha en skön semester.