Budget i Jomtien/Pattaya

9 mars 2014 17:48
Visningar: 756
Nu har jag bestämt mig för att boka första resan till Thailand! Hinner vi spara ihop pengarna så blir det en vecka redan i slutet av maj, annars i september. Vi som ska åka är två vuxna och vi åker mest för att komma ifrån Sverige en vecka. Vi planerar inte att festa speciellt mycket eller mycket shopping eller dyrare aktiviteter.

Vi kommer att bo i Jomtien (strax söder om Pattaya) och efter att jag har kollat prisuppgifter på nätet så räknar jag med att vi kommer att behöva i snitt 3000 Baht (ca 600 kronor) per dag, efter hotellet och resa till/från Bangkok är betalt. Det som är inräknat i den summan är mat, dryck, några kortare resor, någon aktivitet med inträde och kanske lite shopping om vi hittar nånting som vill handla. Några dagar blir det förmodligen inga aktiviteter eller shopping alls, då är det bara mat som ska betalas.

Trots att jag har kollat runt efter prisinformation på många sajter och räknat med att vi inte kommer att handla mer än på tidigare resor så känns summan låg.

Kan det gå att klara sig med 300 kronor per person och dag eller räknar jag alldeles för lågt?
9 mars 2014 18:04
Det kan gå! Men ni får tänka lite så ni undviker fällor. Biff och annat helt kött kan vara dyrt på restauranger. Färska skaldjur kan ibland vara dyra (billiga jämfört med hemma, men ändå). Billigast blir det att käka mycket thaimat, gärna på enkla ställen med plaststolar. Pruta ordentligt när ni ska åka tuktuk och se till att Taxibilar kör med taxameter.
När jag reser med min sambo så gör vi av med ca 1000 kr om dagen för oss två. När jag reser själv så gör jag sällan av med mer än 200 kr per dag.
Det beror alltså helt på vad man vill göra och äta :)