Brutus Östling och Lars Jonsson på kulturhuset.

Av Bengtar
29 apr. 2010 19:23
Visningar: 135
Ni som har möjlighet;se detta.

Hämtat från Fotosidan.se
Fåglarna flockas i sommarens stora utställning där målaren Lars Jonsson och fotografen Brutus Östling möts. Mellan den 22 maj till 22 augusti pågår utställningen på Kulturhuset i Stockholm.

Lars Jonsson och Brutus Östling har nått världsrykte med sina skildringar av fåglar; deras personligheter och karaktärer, liksom av den dramatik som utspelar sig i naturen.
Nu samlas de båda konstnärerna i en gemensam utställning på Kulturhuset i Stockholm.

Mötet mellan Lars Jonsson och Brutus Östling visar deras olika sätt att närma sig temat fåglar. De intresserar sig båda främst för personligheten, för den individuella fågelns karaktärsdrag.

Sedan mer än trettio år är Lars Jonsson bosatt på södra Gotland och i sina bilder utforskar han återkommande östersjölandskapets säregna karaktär. Han är född 1952 och intresserade sig tidigt för fåglar. Redan som 15 år gammal debuterade han på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Brutus Östling, född 1958, har efter nästan 30 år som förläggare av poesi, skönlitteratur och fackböcker har han på några få år blivit en av världens mest uppmärksammade naturfotografer. Han föredrar att se sina fotografier som porträtt. Bilderna rymmer såväl stor dramatik som ömsint humor, men synliggör också det existentiella i den ständiga kampen för tillvaron.

Utställningen är producerad av Kulturhuset i samarbete med Canon.

Jag hoppas själv att kunna få se detta unika evenemang.
Jag har sett separata utställningar av dessa fantastiska bildskapare, och de två tillsammans måste bli något extra!