Bra boende Koh Tao ?

Av Monki66
22 juli 2015 14:46
Visningar: 1806
Hej!

Har läst många trådar här om Koh Tao, men inte riktigt fått svar på vår undran, inget som är riktigt färskt i nutid iaf.

Vi åker för första ggn till öarna Samui, Koh Phangan och Koh Tao i Februari 2016, och tänkte oss 1 v på Tao.

Vilken hotell rekommenderas på Koh Tao till ett par 40+, ingen hålligångstrand med bara ungdomar med ändå inte tråkigt lugn och inte för avsides.
Vill kunna promenera till lite shopping och mysiga restauranger, gärna bo nära stranden på en trevlig resort med en vacker strand ( upp till 700 kr/natt ?).

För att underlätta vad vi är ute efter så kan jag säga att vår pärla är Koh Lipe som vi besökt de 3 senaste åren minst 1 v/resa. Vi gillar även Lanta och Koh Mook.

Sairee beach verkar vara den strand som de flesta bor vid. Någon som har
andra tips?

Alla tips mottages gärna :)

/Monica
Av Mipec
22 juli 2015 19:47
Mae Haad/Sensi Paradise, varken helt död eller partystrand (i utkanten av hamnen där båttrafiken kan föra lite liv), Sensi ligger nog i överkanten av din budget men är trevligt.

Chalok är en rätt mysig strand med lite mindre hotell och inte samma partystrand som Sairee (har inte koll på hotellen på Chalok, vi har bott på Jamahkiri, men det ligger rätt off vid Shark Bay)
Av Amadine
22 juli 2015 20:39
Ser att du skrev hotell men jag passar ändå på att rekommendera Sairee Cottage, även om man inte är dykare :) Hemsida: http://www.saireecottagediving.com/accommodation-sairee-cottage-koh-tao/

Jag och en vän bodde i en av deras två bungalows direkt på stranden "Obi-1" och "Obi-2" hette dem bungalows vi (tot 4 pers) hyrde. Hittade en virtuelbild här på exakt den bungalow vi hade! :) http://www.virtual-tours.photography/Tours-Gallery/Resorts/Sairee-Cottage-Koh-Tao/index-OB-2.html?iframe=true&width=700&height=450

Så mysig! *längtar tillbaka*

Vi var där i slutet på oktober 2013 så säsongen hade inte kommit igång riktigt så det var lätt för oss att bara hoppa av båten och promenera bort till dem och fråga om en ledig bungalow på stranden.

Bungalown låg direkt på stranden dvs 1-2 meter från vattnet :) och man somnade lätt till vågorna. Restauranger och uteserveringar finns lite längre upp vs. ner från där bungalown ligger så man stördes inte mer än av lite röster när folk promenerade förbi kvällstid på stranden men oftast var vi själva på stranden, satt på mattor och såg fireshows/uppträdanden, åt grillat och drack drinkar :)

Bungalown hade egen terrass som gick från långsidan och runt knuten (syns lite på en av deras bilder på hemsidan) så det fanns en hängmatta på ena sidan och en soffgrupp på andra mot vattnet så man kunde njuta av solnedgången på kvällen eller gunga med en bok i skuggan i hängmattan under de hetaste timmarna på dagen med ett dopp i havet mellan kapitlen!

Bungalown ligger i anslutning till en restaurang, bara 7 meter ifrån, med riktigt trevlig personal, bra priser och där åt vi varje dag. Det thailändska köket på menyn rekommenderas främst :) de hade öppet ca 7-22.

Det enda som man kanske inte är beredd på som västerlänning är det låga vattentrycket i duschen, bara kallvatten samt hur enkelt allt är i bara trä, drivved, bambu och en takfläkt - men för oss var det en del av charmen och bidrog till "robinson"-känslan som vi var ute efter :)

Hoppas ni hittar ett mysigt boende och får en trevlig resa!
Av Monki66
22 juli 2015 21:04
Hej och tack för era tips!

Sensi paradise på Mae Haad har jag faktiskt läst om kollat in, ligger helt rätt i pris och läget verkar toppen. Kul att höra att du Mipec tyckte det var trevligt ställe. Ska verkligen kolla in det mer.

Har även läst om Simple life resort och Prick Tai, är det ställen ni/någon har erfarenhet av ?

Amadine, med hotell så menar jag ju såklart "boende" där bungalow inkluderas :)
Ert boende verkar helt underbart, men vi har bott så många ggr tidigare, och har nog blivit lite bekvämare med åren...kanske tyvärr kan man säga :)

Ytterligare en fråga: Är det länge att vara på Tao i 1 v, om man inte dyker, är det kanske bättre att lägga mer tid på Koh Phangan ?

Och mer tips önskas :)
Av Zahide
22 juli 2015 22:37
Vi ska bo på Pinnacle Koh Tao Dive Resort i december, så än så länge kan jag inte uttala mig om hotellet.
Det ligger kanske lite avsides men jag utgår ifrån att avstånden är korta och att promenera är för oss inget problem.
Vi tänkte lite i samma banor som du, nämligen ingen hålligångstrand men ändå relativt nära till det mesta. Vi kommer att ha två ungdomar med så man får väl kompromissa lite :)

På Koh Samui ska vi bo i Bophut.