Bra boende - inte alltför långt ifrån Koh Lanta färja + Nakara Longbeachfråga

Av Cajo13
18 nov. 2010 11:08
Visningar: 1058
Hej,
vi är en barnfamilj som flyger ned till Bangkok och sedan vidare med inrikes (Air Asia) till Krabi i för sex veckors semester i början av januari. Eftersom flyget inte landar i Krabi förrän ganska så sent på kvällen - typ runt 19.30 så hade vi tänkt stanna lite i Krabi-området ett par tre nätter och låta barnen pusta ut lite efter den långa resan.

Men var skall man bo? Följande tycker jag är viktigt:
1. Inte för långt från flygplatsen eftersom det är sent och inte kul med gnälliga barn med lång transfer
2. Inte för långt från färja till Koh Lanta. Har förstått att det går både från Ao Nang och Krabi. Vilken är bäst btw?
3. Lugnt och skönt och inte för långt från stranden.

Någon som har tips på bra boende?

På Koh Lanta hade vi tänkt boka en veckas boende på Nakara Long Beach.
Någon som har bott där? Bra? Dåligt?
Vi har en prel.bokning på en standardbunge - är det ok eller för litet? Barnen är 1 och 3 år och sover mesta tiden i vår säng ändå (suck ;-) Vi bryr oss inte så mycket om seaview men vill att det skall vara rent och fräscht!

Eftersom vi aldrig varit i den delan av Thailand och inte vet riktigt vad vi skall förvänta oss så vi vill bara boka en vecka och kolla vidare på plats (antingen förlänger vi Nakara, byter hotell eller åker vidare till Lipe eller Hai). Har dock hört att det kan vara svårt att hitta bra boende om man inte är ute i god tid. Är detta bara skrämselpropagande eller vad är er erfarenhet? Skall man boka hemifrån?

Hoppas hoppas på bra svar! Svårt att sitta hemifrån och fundera.....man vill ju att det skall bli bra....

Hälsningar från Camilla
18 nov. 2010 14:07
Vi brukar börja med några dagar i Ao Nang - tar ca 30 minuter från Krabi flygplats (förboka hämtning via hotellet).

Enklast att ta sig till Koh Lanta är att ex via hotellet boka transport (minivan med A/C och chaufför) som kör er hela vägen till Koh Lanta (inkl två bilfärjor). Det brukar ta ca 2 1/2 timme från Ao Nang till Koh Lanta (Ban Saladan). Kostar ca 500 SEK en väg för alla i bilen.

I Ao Nang brukar vi bo på Ao Nang Villa Resort (+3 stjärnor) på Ao Nang Beach - populärt bland barnfamiljer med kanonbra läge. Hotellet finns med i Fritidsresors utbud men vi åker alltid regulärt och bokar det via www.sawadee.com