Borneo Selingan Turtle Islands

Av Maval
19 jan. 2010 14:46
Visningar: 1368
Har kollat olika researrangörer på nätet som ordnar paket med övernattning på Turtle Island pris ca 2000 kr.
Läste i Willmaguiden att man kan ordna boende genom Crystal Quest och transport till ön med ett annat bolag pris ca 560 kr för både rum och transport. Är det någon som vet om detta stämmer eller måste man gå genom en researrangör?
Av Ukunda
6 mars 2010 18:08
Hej!
Vi var på Selingan i juli 2008. Jag bokade både den vistelsen samt Kinabatangan jungle camp genom ett resebolag i Sabah som heter Nasalislarvatus tours. ( Nasalis larvatus= näsapa på latin )Sök på gooogle så hittar du dem. Det fungerade perfekt och det var fantastiska upplevelser båda två. Jag har varit i Sabah tidigare men nu återvände jag med mina barn för att ge dem chansen att se det som tyvärr snart går förlorat för alltid. Vi såg mängder med Pygmeelefanter i Kinabatangan,vid fel årstid dessutom . Det beror förmodligen på att deras lilla skogsremsa kring floden krymper alltmer och att de inta har så stort område att röra sig på. Vårt läger blev omringat av elefanter och vi satt och lyste med ficklampor ut i mörkret som glittrade av ögon överallt. Fantastisk upplevelse för våra barn. Sköldpaddorna är ju också en otrolig upplevelse. Boka tidigt,eftersom det är så begränsat antal besökande på Selingan varje natt så gäller det att vara ute i tid. Det var inte billigt men värt varenda Ringit!!
Missa inte heller att bestiga Mt Kinabalu,dyka utanför Semporna, Åka till Danum Valley ,besöka KK med sin nationalpark på öarna utanför etc etc.
Jag älskar Sabah! Tyvärr ser man en oerhörd förändring i miljön till det sämre för naturen men förmodligen till lokalbefolkningens bättre de senaste åren.
Se upp för kubmaneter i vattnet,tydligen vanligt förekommande!