Borneo och allmän flygfråga till malaysia

Av Walo
10 juli 2011 10:05
Visningar: 5923
Har kollat igenom massa nyttiga trådar här de senaste veckorna men har ändå några frågor inför min och min flickväns resa till Malaysia i november/december.

Vi hade tänkt att åka till:
Kuala Lumpur i 3-4 dagar
vidare till Borneo i 5-7 dagar för att se lite djur och miljön där
vidare till Langkawi i 5-7 dagar för att ta det lugnt och åka runt lite på ön i egen takt
sedan avsluta på Koh Lipe i 5-7 dagar och ta det lugnt på riktigt

Har rätt skaplig koll på det mesta utan Borneo då det tillkom i planerna rätt nyligen. Vi hade velat titta på sköldpaddor, helst när de lägger ägg och dylikt. Finns detta bara på östkusten och de berömda Selingan island och övriga turtle islands eller finns något liknande på västkusetn?
Efter min korta research så verkade det vara lite billigare på den västra sidan runt tex Kuching än vad det verkade vara runt Sandakan på den östra sidan?
Sen om det beror på att alla turister åker till östra sidan för det är där turtle islands och sepilok orangutangcenter är eller för att den västra sidan inte erbjuder lika fin natur och djur i allmänhet?

Avslutningsvis har jag en fråga om flygresan till Kuala Lumpur. Det finns ju en hel uppsjö av olika flygbolag men jag tänkte ändå höra vad standarden i benutrymme och dylikt är generellt på längre flygningar som denna? Har inte varit utanför europa själv och minns med fasa senaste flygningen till gran canaria där man hade knäna uppe vid hakan. Förekommer det på många flygbolag även när flyger såhär långt eller har de flesta långflygningar bra komfort?

Tack på förhand!
Av Smariae
10 juli 2011 11:17
Hej! När vi var i KL på stopover för ca 10 år sedan. Det var våran första resa till asien. Vi var i bla. twintowers och chinatown. Hade en egen privatchaufför som guidade oss runt i staden många bygnader är kopior från andra kända bygdnader från resten av världen och berättade mycket om staden å landet. För en billig penning!

Vi har även varit på Borneo flög till KK utforskade runt omkring bla. åkte forsränning.

Vi hade fått rekomationer att åka till Daun Wally i regnskogen på östra sidan det är en lounge med helpension och guidening tre gånger om dan, helt fantastiskt!!
Vi hade tittat på det innan men tyckte det var för dyrt men det var värt det!

Vi var på Sepilock, det var inget att ha turistfälla!!!

Vi åkte till turtle island nationalpark det var roligt att se hur skölpaddhornorna kom upp för att lägga sina ägg.
Fick hålla sköldpaddeungar å vara med när de släpper ut dom i vattnet.
Det var roligt att se!

Vi har bara flygit med Malaysia airlines till Malaysia från Köpenhamn via Frankfurt eller Amsterdam. Flygen var jättefina.

Lycka till å ha en trevlig resa!
Sara
Av Macho
11 juli 2011 13:11
Hej.
Vi flög med Turkish Airlines i vintras till Jakarta från Göteborg.
Dom flyger även till KL.
Grymt fina plan.
Jag tror att det fanns ca: 75-80 olika filmer att välja på plus en hel del annat
i deras multimediasystem.
Tyckte det var gott om plats för benen. Är själv 188 cm lång.

MVH Macho
Av Jesperw
11 juli 2011 18:37
Spontant tror jag att det blir billigare om du köper en genomgående biljett med stopp i KL eller i Singapore och sedan lägger på en inrikes.

Ja, de flesta långflygningar med de etablerade flygbolagen har bra komfort och går inte att jämföra med en Spanien-charter.

Sköldpaddorna kan vara svåra att komma till, eftersom det bara finns ett litet antal bäddar på ön, så jag rekommenderar dig att boka detta hemifrån.
Av Vikteri
18 juli 2011 22:46
Hej!

Jag och en kompis anländer till Bangkok den 3:e sep och tanken är att vi ska sedan boka där på flygplatsen till Sabah. Sabah är förstås första prioritet, men hittar vi någon annanstans som har billigt flyg tillgängligt så tar vi det. Är detta en bra ide isåfall eller borde vi boka biljetter några dagar innan? Vi ska bara vara i Asien tills den 12 då vi åker vidare mot NZ.

Tack på förhand
Av Walo
18 juli 2011 23:12
Blev flyg med Singapore Airlines den 12e november till kuala lumpur, verkade som en trevlig komfort där :)
Har bokat upp Turtle island redan och lite andra strapatser i Borneo så känns tryggt.
Kan tipsa om att testa http://www.airasia.com/my/en/home.html för billiga flyg i asien, är lite som asiens svar på ryanair. billiga är de iaf
Av Bengtar
18 juli 2011 23:18
Kuala Lumpur är OK.
Skippa Koh Lipe till förmån för Borneo De stora naturupplevelserna på Borneo är Danum Valley och överhuvud taget att få vara i ett av världens finaste naturområden.
Av Jesperw
21 juli 2011 13:57
Singapore Airlines är ett jättebra val. Du vet att deras dotterbolag, Silk Air, flyger in till KK också?
Av Walo
21 juli 2011 14:06
Jo jag tror det var de vi skulle byta till i Singapore och flyga den sista biten med så det var skönt :)
Av Hannahl
26 juli 2011 14:35
Vi tyckte inte Sepilok orangutang center va en turist fälla, en chans att hjälpa till och stödja det fantastiska arbete de gör. Kan även rekomendera några dagars tur längs Kinabatanga river, där fick vi se vilda orangutanger (på långt håll), krokodiler, varaner, näsapor, makaker och massa fåglar. Vi flög från KL till Sandakan med Airasia, billigt och bra. Åkte sen buss kors och tvärs gick hur bra som helst. Borneo är fantastiskt! KL är en trevlig stad som det är lätt att ta sig fram kommunalt. Försök bo centralt, vi bodde några minuters promenad från Petronas vilket var häftigt att kunna se dem mycket och vid allt tider på dygnet, bakom dem ligger en fin liten park. trevlig resa!
Av Walo
27 juli 2011 14:34
jo det ska bli riktigt kul på borneo, kommer nog bli en mäktig upplevelse att vara där ute i skogen jämfört med vad man har sett i sverige och för den delen europa hittils i sitt liv.
Hur är det med hög/låg säsong på borneo i November/December, borde inte det vara lite av lågsäsong i och med regnperioden som är då? Eller det är alltid massa turister där?
Annars känner jag mer och mer för att boka boendet och guidade tours när vi väl kommit dit och bestämt oss för i vilken ordning man vill göra allt. Har dock redan bokat ett besök till sköldepaddeön då det verkade vara eftertraktat året runt så man har de biljetterna klara iaf. Borde man boka Kinabatangan tour och dylikt redan nu med eller kan man ta det som det kommer där nere sedan?