Borneo boende

11 mars 2010 11:17
Visningar: 2236
Vi ska till Borneo om en månad och håller på att boka boende. Är det någon som har något bra tips på ett mysigt boende i Kota Kinabalu? Gärna familjärt då vi har tre barn med.

I Sepilok tvekar vi mellan Sepilok Forest Edge eller Sepilok Jungle Resort. Båda verkar mysiga, men Jungle Resort får så otroligt dåliga omdömen i Tripadvisor...Någon som vet något om dessa två ställen?

Stort Tack på förhand!
Hälsn Malin
12 mars 2010 14:40
hur länge ska ni bo runt kota kinabalu? jag och tjejen bodde på tune hotels för 0.81rm natten med ac, ett gäng handdukar då o då samt internet o allt så hamnade vi på mindre än 200 svenska för 8 nätters boende för 2 personer, dock så ligger det ute vid gallerian men det gick gratis bussar ofta in till centrum o det var enkelt o ta sig ut till nån strand om man tog taxi, dock kanske inte så mysigt utan mer sjukt rent, relativt snyggt och jag tror inte jag någonsin kommer kunna bo så billigt och så bra för de pengarna! Jag var på forest edge och det var bra vet inget om det andra stället! Men det kan va lite små tufft för era barn (beror iof på ålder), Vi hyrde en båt och guide,chafför och åkte uppför nån flod (var ute ca 4+ timmar) och det var hur bra som helst, massa olika apor, krokodiler, varaner , ormar och massa vattenbufflar, allt avslutades med en middag hemma hos nån som hade grymma skills på matlagning! var inte alls dyrt och bland det bästa på borneo!
Av Ukunda
12 mars 2010 16:42
I juli 2008 bodde jag på Sepilok B & B Sandakan med två barn då 11 och 9. Man kan nästan gå till Sepilok om man står ut med värmen. Inte lyxigt men ok!
Av O_n
16 mars 2010 12:49
Vi var på Borneo i somras med tre större barn (12,14,18).

I Kota Kinabalu bodde vi i en stor lägenhet som hetter Marina Court, inte så mysigt men suveränt läge och jätterymligt, tror vi betalade 800 SEK/natt.

I Sandakan bodde vi på Swiss Inn Waterfront, jättefint hotell vid vattnet, vi bodde alltså aldrig vid Sepilok utan hade bokat trenätters tur med Sepilok, Sköldpadds-ö och djungel.

Ett tips - häng på låset när dom öppnar Orangtutangcentret på morgonen, vi gick in bland dom första och möttes då av orangutangerna som gick omkring bland oss (innan det blev för mycket folk och dags för matningen). Sen under matningen så gick jag och några andra bort från plattformen, samma sak där - ett par tre männinskor och två orangutanger som tittade på oss mer än vad vi tittade på dom tror jag.

Har "alltid" bokat boende och bilar/utflykter via www.journeymalaysia.com