Utflykter Borneo

Av Ssandjo
16 feb. 2016 10:39
Visningar: 512
Jag och min pojkvän åker till Borneo den 26 feb och har bokat en vecka på ett hotell i Sandakan. Där är några få utflykter som hotellet arrangerar men jag hade velat veta fler ställen som är värda att åka till. Efter Sandakan hade vi 5 nätter på Mabul, men vi har avbokat det nu när vi såg UD avrådan. Så vi har alltså flera dagar vi behöver fylla med massa äventyr. Vi älskar djur och natur, vi har dykarcert, och vi vill inte bestiga några berg :)
Av Daquiri
16 feb. 2016 11:41
Djungelcamp med Uncle Tan.
16 feb. 2016 12:25
Ni kan ju åka till Semporna och utgå därifrån ifall i vill dyka.

Annars finns det forsränning på en flod med rating 1-2 och en med rating 3-4 om jag inte minns fel. Padas River heter den som är 3-4. Det är en heldagsutflykt och i alla fall hade jag jävligt roligt när jag gjorde det. Tror det är enklast att åka på det ifrån Kota Kinabalu.

Andra kanske mindre kända utflyktsmål är Sabah Tea Garden, det är egentligen ett teplantage där man kan övernatta om man vill.

Pouring Hot Springs finns också, det är i närheten av Sabah Tea Garden har jag för mig. Heta källor och massor med asiatiska turister. Ska även finnas en grotta man kan gå till i närheten där. Dit kom jag aldrig så jag kan inte säga om det är en bra grotta eller ej.

Sepilok och orangutangerna kanske?
Av Ssandjo
20 feb. 2016 11:04
Tacksam för svar! Minns du hur mycket water rafting kostade?

Semporna liger alltså inte i området som UD avråder? :)
20 feb. 2016 13:18
Semporna ligger tyvärr i området som UD avråder ifrån om jag inte minns helt fel.

Nä, jag minns inte hur mycket det kostade, men kanske 500 SEK eller något sådant.
http://www.riverbug.asia/store/ (kanske finns andra arrangörer med)