Boreno januari - 2017

17 nov. 2017 19:16
Visningar: 254
Hej där alla resevänner.

Min tjej och jag ska ut och backpacka i 3,5 vecka.
Vi startar med några dagar i Singapore, flyger sedan till Kota Kinabalu , sedan vidare till Bali och till sist hem från Singapore.
Vi kommer att vara 7-8 dagar på Borneo, 16-24/1 .
Vår tanke är att bestiga Gujang Kinabalu, kolla in orangutangerna och en djungeltur med övernattning.
Har vi förstått saken rätt så är djungelturena och orangutangerna vid Sandakan ?
Bästa vore kanske för oss att flyga ut från Sandakan istället för Kota Kinabalu då vi ska till Bali?
Precis som du är vi nyfikna på vädret vid den årstiden, januari.
Tar tacksamt i mot alla tips som finns på bra boenden, bra utflyktsagenter för djungel och Gujang Kinabalu, schyssta prisvärda boenden.
Vi reser lättpackat med rygga och på ganska snål budget.
Är strax över 50 men backpackat på 80, 90 och 20-talet.

Hoppas på mycket och bra information.

Fin helg önskas.

Göran.
Av Kerstin
20 nov. 2017 18:36
Hej. Jag gjorde en liknande resa på Borneo för ett anta år sedan. Det stämmer bra med att orangutanger och djungelturer finns i trakten kring Sandakan. Vi besökte https://www.orangutan-appeal.org.uk/about-us/sepilok-orangutan-rehabilitation-centre och kollade när de matade dem vid matstationerna . Vi var även på en tredagars djungeltur på Kinabatang river med https://www.amazingborneo.com/ . När ni är i de trakterna så kan ni ju passa på att besöka Gomatong caves där de skördar fågelbon. Jag vandrade till toppen av berget med en övernattning på vägen upp, det var en fin vandring. Även den turen gjorde jag med Amazing borneo.
Hoppas ni får en fin resa.
/ Kerstin
20 nov. 2017 19:59
Hej Kerstin .

Tack för ditt svar .
Köpte sista flygbiljetterna igår , känns bra .
Ska kolla in amazingborneo .
Tror att det är värt att lägga lite stålar på bra guidade utflykter , förmodligen vettiga priser om man bokar på plats i regnmånaden januari ?
Bokade du på plats ?
Bokar man bergsturen uppe i park Kinabalu ?

Vilken månad var du där ?
Vad tyckte du var allra bäst ?

Mvh Göran
Av Kerstin
20 nov. 2017 22:26
Hej. Anledningen till att jag valde Amazing borneo var att de var snabba och enkla i kontakten. Tror inte att de är dyrare än andra researrangörer. Jag bokade ganska länge innan jag åkte, på berget är det bara visst många turister om dagen som får gå upp ( om jag mins rätt?). På berget finns boende i olika prisklasser, men uppe vid Laban Rata där du sover innan ni går upp till toppen fanns det inget att välja på. På berget hade jag en egen guide, inte så stor prisskillnad på om det var en grupp eller inte. Jag var där i mitten mitten av februari.

Allra bäst var att stå på toppen av berget, tätt följt av Näsapor och Orangutanger vid Kinabatang river. De öde stränderna vid Kudat var också bra.
// Kerstin