Boende i Fort Lauderdale?

Av Zodezo
28 jan. 2014 14:20
Visningar: 2843
Var i Fort Lauderdale ska man bo om man vill ha lite restauranger, strand m.m. i närheten? Vi kommer vara iväg rätt mycket om dagarna, men tänker att vi på kvällarna vill ha lite på gångavstånd hem. Var ligger egentligen centrum respektive strand/stränder i Fort Lauderdale? Blir inte riktigt klok på det när jag kollar på kartan. Finns det några områden som absolut ska undvikas?
28 jan. 2014 14:33
Sök efter Las Olas Blvd på kartan, Precis norr om där gatan slutar vid havet finns restauranger och lite butiker samlade. Välj ett hotell med gångavstånd hit så blir det säkert bra även om det ärligt talat inte är så enormt mycket affärer och restauranger. Området är ganska trevligt med lite småbåtshamn, kanaler och den fina stranden. Det har tipsats en del om området på senare tid, t.ex. om Hotel Aqua som ligger här, ett par kvarter från havet.
Av Gevalia
29 jan. 2014 15:24
Nyss hemkommen från dessa trakter så anser vi oss gjort ett bra val. Vi bodde i Lauderdale by the Sea. Bara två gator från stranden. Motellet heter Shore Haven Resort, rekommenderas! Flera matställen och några butiker i närheten. Upplevde kvällslivet som stillsammare här än i själva Fort Lauderdale, där det verkade vara mer "hålligång" på kvällarna.
De "fina" restaurangerna i FLL ligger längs Las Olas Boulevad, en bra bit från strandpromenaden.
Av Zodezo
30 jan. 2014 13:56
Tack för era svar!

Gevalia, var du nöjd med placeringen av hotellet eller känner du att ni hellre hade velat bo runt Las Olas? Finns det ingen strand i närheten av Las Olas så man kan få båda delarna inom gångavstånd?
Av Gevalia
30 jan. 2014 19:06
Vi var mycket nöjda med motellet.Googla så får du fram på karta hur nära stranden det är.

Tog bussen till Las Olas Blv (kostar 3,50 $ för två..) alternativ heldagsbiljett 8 $. Många "fina" restauranger, exklusiva butiker och konsthallar fann vi här. Däremot har ni hotell, enklare matställen och typiska strandbutiker där Las Olas slutar österut. En låååång promenad för att kombinera detta.

Enligt vår chaufför till flygplatsen, så är Lauderdale by the Sea bättre på så vis att du bor,badar, äter och shoppar inom en liten area. I FLL får du ta en taxi så fort du ska någonstans.

Kan ge mer tips om du skriver direkt till mig.
Av Zodezo
5 feb. 2014 19:41
Toppen, då har jag lite mer koll!

Hur är det med Miami när det kommer till parkering? Har förstått det som att det inte är det lättaste. Kan man parkera någonstans och sen på andra sätt ta sig fram på ett smidigt sätt? Är det främst Miami Beach som gäller eller vad rekommenderar ni att man inte får missa i andra delar av centrala Miami?
6 feb. 2014 13:26
Citerat från Carolinessmyckeskrin:
Toppen, då har jag lite mer koll!

Hur är det med Miami när det kommer till parkering? Har förstått det som att det inte är det lättaste. Kan man parkera någonstans och sen på andra sätt ta sig fram på ett smidigt sätt? Är det främst Miami Beach som gäller eller vad rekommenderar ni att man inte får missa i andra delar av centrala Miami?
Det är inga som helst problem med parkering. Det finns stora P-hus och även utomhusparkeringar. P-Hust vid Bayside är lätt att hitta och nå. Ibland ser man privata parkeringar som annonserar t.ex. $10 (dyrare i South Beach) för en hel dag. Dessa brukar fungera bra och bli billigare än t.ex. P-hus (oftast inte i South Beach där P-hus i regel är billigast), bara att köra in och betala till den som vaktar parkeringen.

Miami Beach är inte centrala Miami, det hör egentligen inte ens till Miami men båda ställena är värda att besöka. Miami är enormt stort och det kan vara väldigt långt mellan sevärdheterna som ligger utanför centrum så man bör planera ganska noga hur man lägger upp det och tar sevärdheter som ligger åt samma håll samtidigt. Kanske tar något på vägen om man kör till Everglades o.s.v.

Jag brukar använda kartan helt enkelt, markera sevärdheterna vi vill se och sen försöka hitta någon lämplig fördelning till olika dagsutflykter.
Av Zodezo
15 feb. 2014 14:54
Tack för ditt svar floridasidan, har tidigare läst på lite olika ställen att det ska vara väldigt bökigt med parkeringsplatser just i centrala miami och miami beach.
Av Zodezo
22 feb. 2014 14:16
Nu har jag en helt annan fråga. Resanär bokad och vi åker redan på fredag :-D Av olika skäl så kommer vi inte att kunna vara borta i mer än tio dagar. Det blir i tid att vi kommer dit på fredagskvällen, har sedan åtta heldagar följt av sista dagen då vi åker hem på kvällen. Vi har sållat en hel del i vad vi som ska hinnas med och det vi vill göra är en dag på Universal/IslandiofAdventure respektive en dag på Busch Gardens, south beach, bayside marketplace och någon båttur därifrån, några shoppingmalls samt Everglades och något indianmuseum. När vi pratar med andra som varit där så säger i princip alla att ett måste är Key West så jag börjar fundera på om vi kommer ångra oss om vi inte tar det också? Är det helt meningslöst och stressigt att ta en dagstur dit? Är det värt att istället "bara" åka till Key Largo åtminstone för att få en liten känsla av det iaf? Eller hur ska vi göra? Vi har varit på två andra resor i USA och har många fler ställen där vi vill upptäcka på kommande resor så tar vi inte Key West nu så lär det dröja innan vi kommer tillbaka till Florida igen. Hur hade ni gjort?