Boende Fort Lauderdale (eller Miami)

Av Chrloc
26 jan. 2014 17:36
Visningar: 3573
Letar boende för familj med 3 barn (6,10 och 12 år).

Gärna hotell med 2 rum dvs som svit.
I första hand tänkte vi Fort Lauderdale (är väl mer passande än Miami för barn familj?)

Vi vill ha en bra strand och gärna trevliga restauranger så man kan gå ut och äta på kvällen.
Gärna lite finare restauranger.

Vilka områden i Fort Lauderdale passar in på detta?

Hotelltips?
Av Daytona
26 jan. 2014 18:40
Sommaren - 13 bodde vi 3 nätter på Aqua Hotel i Fort Lauderdale. Utmärkt hotell med bra läge! 2 minuters promenad till stranden, gratis parkering utanför hotellet och en fantastiskt trevlig personal.
Av Chrloc
26 jan. 2014 20:23
Tack för tips, kikat på Aqua, ser fint ut.

Just nu försöker jag läsa in mig lite mer på olika delar av FLL.

Ska man bo i city, men nära stranden eller?
Är de trevliga restaurangerna längs gatan Las Olas?

Finns också ett område längre norrut som heter Hollywood med många hotell.
Av Daytona
27 jan. 2014 08:10
Vi har bara varit i F.LL en gång, så jag kan inget om andra delar osv. Det finns även Ricksha ( ? ) att åka , trevligt sätt att se FLL på ;) Vi tog en tur med taxibåten, hoppade i land för lunch på ett ställe samt för en svalkande glass på ett annat, en trevlig tur som jag rekommenderar att göra.
27 jan. 2014 09:27
Citerat från Chrloc:
Letar boende för familj med 3 barn (6,10 och 12 år).

Gärna hotell med 2 rum dvs som svit.
I första hand tänkte vi Fort Lauderdale (är väl mer passande än Miami för barn familj?)

Vi vill ha en bra strand och gärna trevliga restauranger så man kan gå ut och äta på kvällen.
Gärna lite finare restauranger.

Vilka områden i Fort Lauderdale passar in på detta?

Hotelltips?
Personligen anser jag att Miami Beach, södra delen är betydligt trevligare än Ft. Lauderdale oavsett om man har småbarn, är pensionär eller vad som helst det passar i stort sett alla. Det är helt enkelt en enorm skillnad på utbudet, i Ft. L är det några kvarter med affärer, restauranger och barer på gångavstånd i Miami Beach en hel stad titta på Google Maps och jämför ;-) men ska man bo i Ft. Lauderdale så ska man definitivt bo i området nära stranden vid eller strax norr om Las Olas (där t.ex. Aqua Hotel ligger), annars riskerar man att få långt till ens någon affär eller restaurang, gjorde det på vår första Floridaresa och det är inte kul alls....
Av Sv
27 jan. 2014 17:06
Vi bodde också på Aqua med tre barn. Ett helt suveränt litet hotell med varma pooler (säkert 30 grader). Barnen träffade svenska kompisar. North beach village, som kedjan heter, har även andra hotell.
Av Sv
27 jan. 2014 17:09
Hotell Gallery one låg också bra till! Mitt emot en publix och bredvid en galleria. Det fanns även några restauranger i närheten.
Av Chrloc
1 feb. 2014 22:38
Hittat rum på Aqua som verkar trevligt, men också på Hilton Beach.

Någon som kan ge råd mellan dessa två eller har andra tips kring boende i FLL?
Av Miia61
3 feb. 2014 12:46
Hej,

vi hyrde att privat hus som låg längs med kanalen som hade båt man kunde låna. Fanns även pool och det var nog bland det häftigaste vi gjort. Bo riktigt amerikanskt fint hus, med pool, båt och trevliga grannar.
Finns många sidor som hyr ut hus. Vårt hade stort vardagsrum, 2 toaletter, 4 sovrum, garage, inglasad altan, stor uteplats för grillning, och detta va billigare än hotell.
Ett tips är att inte missa Universal studio- jättehäftigt ställe. Går att köpa biljetter hemifrån så man slipper stå i kö också när man är där.
21 apr. 2014 08:39
@miia61

Minns du namnet på det ni hyrde? Låter precis som det vi är på jakt efter.
Av Zodezo
22 apr. 2014 15:56
Hej! Vi var i Florida för två månader sen. Då vi bokade bara en vecka innan vi reste så fick vi ta lite vad som fanns över när det kom till boende i vår budget och hamnade därmed inte direkt i något semester/strandområde. Det gjorde dock att vi åkte till nya ställen varje dag och jag måste säga att jag tyckte området kring Hollywood var det som var mysigast och barnvänligast. Vi sa båda två att vi skulle vilja bo där om vi kom tillbaka nån gång i framtiden.