Miami lr fort lauderdale lr??

Av Eddison
22 sep. 2011 08:53
Visningar: 8590
Vårt förra försök att planera vår dröm resa blev lagt på hyllan, har vi nu tagit upp tankarna igen. Denna gång gör vi den dock mycket mindre! Hellre åka flera gånger än att inte åka alls, är vårt resonemang. Eftersom vi har svårt att vara borta flera veckor..

(Kanske ska tala om att vi är en familj på två vuxna å tre ungdomar på 16, 14 och 11år)

Så nu är tanken att vi ska flyga till Miami runt den 6dec. Vi funderar på att lägga tre dagar i den regionen. Så frågan är om vi ska satsa på Miami lr Fort Lauderdale lr om det finns ett annat alternativ?
Vi är inte intresserad av nattliv lr museum lr liknande!! Vi vill bara ha några dagar på stranden lr vid en pool å ev kolla in något shopping mall. Så några korta tips på bra stränder, hotell lr shopping mall's vore bra!
Där efter tänker vi åka till orlando, den enda plan vi har där är Universal Studios å något vattenland. Vill inte ha en jätte planerad resa utan vi vill kunna ta dagarna som dem kommer! Vi ska ha semester!! ;).

På hemvägen flyger vi över N.Y för att uppfylla min stora dröm! Att se N.Y i julskrud!! Vi tänker inte packa in en massa "måste göra" där heller, då planen är att kunna åka dit sommartid för att verkligen se N.Y.

Tack på förhand!
//Mona
22 sep. 2011 09:54
Det är på vintern, ska Ni bada så välj så långt söderut som möjligt, Miami Beach är trevligast, Ft. Lauderdale är fint (har inte varit där på ett par år men har hört att det är lite på dekis) och går bra om det bara är bad Ni är ute efter (stränderna är fina överallt i Florida). Räkna inte med att det är behagligt att bada i Orlando i December.

Du skriver inte hur länge Ni ska stanna men det känns oerhört onödigt att över huvud taget flyga till och från Miami för att få ett par dagar där och resten i Orlando, varför inte flyga till Orlando och bespara er en dags körande (räkna minst 4 timmar enkel väg plus tid och omak med att checka ut och in på hotell). Leta upp ett hotell med inomhuspool? Ta andra delar av Florida en annan gång.

Malls finns överallt, har tipsats om detta otaliga gånger i forumet. klipper från tidigare inlägg. I Miami är Dolphin Mall bäst tycker jag.

Jodå, det finns ju shopping precis överallt! Sawgrass Mills utanför Ft. Lauderdale är min favorit tillsammans med The Swap Shop som ligger på samma väg. Aventura Mall är stort men lite "finare i kanten"
Här är lite länkar så kan Du leta lite själv istället :-)

http://www.sawgrassmillsmall.com/
http://www.shopdolphinmall.com/
http://www.simon.com/mall/default.aspx?ID=141
http://www.baysidemarketplace.com/
http://www.primeretail.com/
http://www.floridaswapshop.com/
http://www.shopaventuramall.com/
http://www.tangeroutlet.com/
http://miami.retailguide.com/
http://www.outletbound.com/usa50.html
http://www.outlet-center-info.com/outlet-center-Florida.html
Av Pelle77
22 sep. 2011 19:12
Jag gillade bägge ställena men om ni bara ska ha 3 dagar så lägg dem i Miami och bo på South beach. Som floridasidan tipsar om så är Aventura Mall ett bra shoppingcenter. De kör verkligen mellandagsrea, efter nyår var det dyrare. vet inte hur det är dagarna före jul men antagligen som hemma (dyrt innan helgen innan priserna dumpas).

När vi var där 2009 var vädret kalas, 24-29 C och strålande sol när resten av USA hade icestorms. Satsa på att bo i Miami då det ligger långt söderut.
Av Annl
23 sep. 2011 16:35
Hej,

Key West ligger ännu längre söderut och det är känt för att vara solsäkert och varmt och trevligt på vintern och där har aldrig varit frost.
23 sep. 2011 17:20
Tänk bara på att det är dubbelt så mycket körning, knappt lönt för totalt tre dagar, och temperaturen skiljer inte mycket mot Miami faktiskt.

Föresten så är Magik Kingdom också en upplevelse i "Julskrud"
Av Annl
24 sep. 2011 09:18
Citerat från floridasidanse:
Tänk bara på att det är dubbelt så mycket körning, knappt lönt för totalt tre dagar, och temperaturen skiljer inte mycket mot Miami faktiskt.

Föresten så är Magik Kingdom också en upplevelse i "Julskrud"
Ni kommer att få kanondagar och det är som Floridasidan skriver att Magic Kingdom i julskrud är något alldeles speciellt - även om era barn är något för stora för MK.

NYC i julskrud är också kul och runt Rockefeller Center pyntar de riktigt tjusigt och den granen går inte heller av för hackor.

Trevlig resa!
Av Eddison
27 sep. 2011 08:29
Tack alla för bra tips!
Vet att det är "långt" att åka mellan Miami å Orlando, men vi vill gärna se det iaf.. Har planer på att uppleva hela USA så vår nästa resa kommer inte att innefatta Florida, vilket gör att vi gärna vill se lite av Florida när vi nu är där. Vem vet när vi kommer tillbaka, men rätt säkert är att barnen inte kommer vara med den gången..
Tack för tipset om MK ska absolut ta det med i planeringen!

Å ja vi hade tänkt se Rockefeller Center!! Nästa resa bär troligtvis till NY men vi vill gärna "in supa" lite känsla till den resan!! ;) Å den resan blir under den varmare delen av året.

Än en gång tusen tack!!
Av Bibizek
21 nov. 2011 11:09
Hej!

Jag var i både Ft:Lauderdale och Miami.
Ska ni ha ungdomar med er då bara Måste ni till Ft:Lauderdale och shoppa
i Floridas största shoppingcenter. Sawgrass Mills Mall heter den och man tar taxi från hotellet dit, kostar ca: 10 dollar per person t/r.Man blir ditkörd och hämtad och detta fixar hotellconsiergen...

Sedan har ni Hard Rock Café Seminole i Ft:Lauderdale som jag vet att ni alla kommer att tycka om, där finns mysig gågata, butiker, Casino och ett fantastiskt hotell i samma komplex med den en härlig bassäng.
Hit kan man komma på em/kväll.

Ft: Lauderdale är mysigt att besöka, vi var ute på strandpromenaden på kvällarna, där var restauranger och musikbarer för alla smaker. Jag tror ni alla kommer att tycka om det. Mycket, mycket rent på den orten!

Miami är värd att se men då är det stranden som lockar och bäst är den nere från South Beach upp till Sunny Isle. Art Deco, besökte vi, mysigt men inget speciellt.
Vi bodde uppe i Sunny Isle och kunde ta buss ner hur lätt som helst, 2 dollar per resa, och uppåt fr vårt hotell ca: 15 min resa med samma linje åkte vi till en shopping center som heter Aventura Mall, denna är stor men mycket mycket mindre än den som finns i Ft:Lauderdale.

Hotellet vi rekommenderar, är som en söt liten Oas mellan Donald Trumps skyskrapor, Här träffade vi på ett danskt par med 3 ungdomar så hotellet är mycket prisvärt. Det heter Days Hotel Thunderbird Beach Resort och finns på både Ving och Hotels.com....

Jag ska dit med en tonåring i Februari men då blir det 3 dagar Ft:lauderdale, 3 dagar Kryssning till Bahamas och 3 dagar Miami.

Lycka till där borta och ha en trevlig semester!!!!!!
21 nov. 2011 12:08
Grejen är ju att det inte är direkt långt mellan MB och FtL vilket betyder att nikan bopåenastället och spendera tid i båda städerna.

Sist jag var därbodde vi på en Sailing Yacht i en Marina mitt emellan(jag inser att det är få förunnat) men placeringen var bra för då kunde vi välja efter behag för dagen.