Bo i Singapore aug-dec 2017

15 nov. 2016 18:12
Visningar: 541
Hej!

Nästa höst ska min sambo studera utomlands en termin, det kommer mest troligt bli Singapore. Jag själv är färdig med mina studier i juni men har tänkt följa med. Jag ska läsa några nätbaserade kurser från Sverige men då kommer kruxet... Som svensk får man (vad jag har läst och uppfattat) stanna 90 dagar utan visum i landet, men hur gör man när man planerar att stanna längre? Jag försöker hitta "long term visa" men vet inte riktigt hur jag ska hitta ett... Är det någon som har erfarenhet av detta? Om inte, är det någon som har varit i landet ca tre månader och sedan rest utanför landet och tillbaka? Hur länge behöver man vara ute ur landet innan man kan resa in igen och få 90 "nya dagar"?

Mången tack!
29 nov. 2016 00:14
här kan du läsa om Visum till Singapore

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Singapore/Reseinformation/Reseinformation-Singapore/

In- och utresebestämmelser
Notera: För inresa i Singapore krävs ett pass med en giltighetstid på minst 6 månader vid inresan.
Svenska medborgare på besök i Singapore behöver inget turist-/affärsvisum för vistelse kortare än 90 dagar. Vid ankomsten till Singapore stämplas en 90 dagars visering in i passet.
Förlängning av visering söks på:
Immigration & Checkpoints Authority i Singapore (ICA).
https://www.ica.gov.sg/

Om du överskrider den tillåtna vistelsetiden kan du riskera böter och även eventuellt bli tagen i förvar och utvisad ur landet.
För visumansökningar vid längre vistelser; kontakta:
Singapores ambassad i Berlin:
Singapore Embassy in Berlin
Voßstraße 17
10117 Berlin
Tyskland
Tel: +49 30 2263 430
Fax: +49 30 2263 4375
E-mail: (Logga in för att se e-postadress)
eller Immigration & Checkpoints Authority i Singapore.
Svenska provisoriska pass: Godtas för inresa i Singapore.
29 nov. 2016 01:36
Som jag har förstått det så kan du ansöka om 30 dagars förlängning av ditt uppehållstillstånd. Efter de 120 dagarna så måste du lämna landet i minst 5 dagar, sedan kan du få ett nytt 30 dagars uppehållstillstånd när du kommer tillbaka. Om man försöker åka in och ut många gånger för att få nya uppehållstillstånd så blir de tydligen kinkiga och ger en bara 14 dagar...