Bilresa till och boende Costa Brava?

Av Ewis
10 jan. 2012 21:57
Visningar: 3859
Vi ska åka bil till Costa Brava i mitten av juni. Har någon gjort sådan resa och vill dela med sig av tips på resväg, bra boende, utflykter, mat osv. Vilken badort ska man rikta in sig på? Vi är två vuxna och två barn (10 + 3år).
Av Ewis
11 jan. 2012 18:07
Ingen som har några tips?
Av Gassi
21 jan. 2012 10:01
Hej!

Vi har varit på Costa Brava -kusten flera år i rad med barna. Vi har hållit oss till Lloret de Mar, som jag tror är den populäraste badorten. Där finns allt man önskar, och alldeles utanför Lloret ligger ett stort badland som är rena paradiset för alla! Ngt år har vi varit i Tossa de Mar, mindre och lugnare ställe, men reser ni med barn rekommenderar jag Lloret. Vi har bott på lite olika hotell, det beror ju lite på hur ni vill ha det. Vi har åkt i mitten-slutet av maj, och då har ju inte högsäsongen dragit igång än. Kolla in hotell på sidor som booking.com (bra, för man behöver inte betala förrän man är där), och http://www.se.youtravel.com (skitbilligt, men förskottsbetalning, har dock alltid fungerat kanon).
Lycka till:)
Mvh Annica
Av Ewis
21 jan. 2012 19:35
Tack för tipsen:) Ettav barnen vill gärna att det ska vara en rolig pool med t ex rutchkanor men det verkar det inte finnas. Inte heller Wi-fi?? Parkering är ett måste eftersom vi bilar dit. Gärna strandnära o möjligheter att laga mat. Finns detta ställe överhuvudtaget?? Hur eller hur ska det bli kul:)
Av Ewis
20 feb. 2012 14:23
Har fortfarande hittat något hotell :(
Ska det vara så svårt att hitta något med parkering, matlagningsmöjligheter, pool och ev wifi?
Har ni några tips? Det får gärna vara i närheten av S'Agaro då några vi känner ska bo där.
Annars får det väl bli Lloret de Mar eller L'estartit
22 feb. 2012 11:09
Hej, i Spanien finns det enormt mycket privatbostäder att hyra till bar priser- kolla på Blocket t.ex.
Både billigare och personligare än hotell.
Mvh Åsa
Av Ewis
22 feb. 2012 11:20
Hej!
Tack för tipset. Igår bokade jag Comtat Sant Jordi i Platja D'aro. Ska väl vara som ett vandrarhem. Hoppas det blir bra :)
Hälsn
Eva
Av Helen69
1 mars 2012 10:50
Hej! Har inte åkt bil till Costa Brava men har varit där två gånger med våra barn- kan tipsar om ett ställe vi fastnade för första gången vi åkte dit. Tossa de Mar. Det är en jättemysig by med mysiga restauranger, affärer och nära till stranden. Sist när vi åkte dit bodde vi i Tossa (på Costa Brava Hotell- ganska OK- budget hotel som ligger centralt och har pool) och även i Club Giverola som ligger lite utanför Tossa- barnen tyckte det var roligt där- har allt ...flera olika pool, mini golf, tennis, kidsklub massor av aktiviteter och stranden är väldigt fin (man kan ta båten från Tossa till Giverola över dagen annars). Lycka till!
Av Helen69
1 mars 2012 10:51
Hej..läste att ett av barnen vill ha pool med rutchkana- kolla på Club Giverola (ligger utanför Tossa de Mar)- det kan vara något för er :)
Av Ewis
11 apr. 2012 13:00
Tack för alla tips :)
15 apr. 2012 09:52
Hej !
Ni har valt ett mycket trevligt semesterställe och boende.
Vilken väg har Ni tänk att åka söderut ? Bra att veta om Ni önskar tips.
Om du går in på Forum och läser ´´ Tips på allt och Aparthotel Sant Jordi´´, jag har svarat i den diskutionen.
( det finns ett jättefint badland också i Platja d´Aro)..
Önskas flera tips, skriv bara.
Reseglad.
Av Ewis
15 apr. 2012 11:38
Vi åker från ostkusten och har funderat på första natten i Hannover och andra natten nånstans i Frankrike. Vi åker i mitten av juni och tänkte ha is i magen och inte boka övernattningshotell i förväg utan får se hur långt vi kommer och vad vi hittar för kul längs vägen. Något måste väl finnas i värsta fall?
15 apr. 2012 16:01
Hej igen !
Den riktiga semester kaoset har inte börjat riktigt då, kom i håg att det kan ta mycket tid att börja leta boende längs med vägen.
Jag hade nog bokat hemifrån.
http://www.booking.com/
http://www.etaphotel.com/gb/home/index.shtml
Etap Hotel liggar nära dom stora vägarna och är mycket billiga,enkla hotell.

När Ni är i Platja d´Aro under denna tid, firas typ midsommar, San Juan tror det är 23/24 juni..Mycket trevligt-
Av Uttryck
8 maj 2012 19:42
Vi var dit i fjol och åker till samma ställe igen. Bodde på det supermysiga B&B Casa dos Torres i den mysiga byn Calella de Parafrugell. Lloret del Mar tyckte jag var hemskt. Tossa de Mar var bättre. Men bet mer turistexploaterade än Calella. Byarna Pals och Perratelada är mysiga medeltidsbyar att besöka.
Av Skier
8 maj 2012 22:32
Har själv bilat ner till costa brava, bodde då i léstartit, en ganska stor "by", fin strand och mysig strandpromenad, vad jag vill minnas, var runt 15 när jag var där! Det fanns tivoli på stranden under högsommaren! Kan som någon skrivit innan VERKLIGEN rekommendera badlandet i Platja d´Aro, helt fantastiskt, fanns verkligen allt, en "rutschkana" var som en mindre berg och dalbana, man kunde åka med gummiringar, det fanns snabba rutschkanor, långa, svängiga och såklart även lugnare delar för mindre barn, väldigt rent och fint var det också i hela parken! Helt klart värt ett besök!
Av Ewis
11 maj 2012 07:52
Tack för svaren :) Det ska bli såååå himla kul.
Av Ewis
28 maj 2012 17:44
Vilken resväg är enklast? Vi börjar från ostkusten i Sverige Vi tänkte stanna första natten i Lübeck eller där omkring och sedan en natt runt Lyon. Kan det vara rimligt? Behöver man beställa en miljödekal från bl a TT-Lines för att köra i Tyskland?