Billig shopping i Paris ?

2 jan. 2010 17:03
Visningar: 18069
Undrar vilka områden man ska koncentrera sig på när man vill shoppa relativt billigt dvs. ej Gucci odyl. Jag undrar också hur väl man klarar sig med engelska i Paris ? Hört att de kan vara lite kinkiga...
Av Msdr
3 jan. 2010 11:51
Hej!

Shoppingområdena är jag inte så uppdaterad på, men det finns mägder av gallerior där de har såväl dyra som billiga kläder. Iaf var det så precis innan de fick euro... Kookai och liknande märken var riktigt billigt att shoppa där då.

Vad gäller engelskan måste jag säga att fransmän är skrämmande dåliga på det. Bodde i Frankrike ett tag (ej Paris) och träffade bl.a ungdomar i 20-års åldern som verkligen inte kunde ett ord engelska. De hade läst engelska i skolan men allt är ju dubbat (film, tv) så de underhåller det väl inte sen. På större hotell och restauranger kan de förstås engelska, men det är generellt dåligt i övrigt...

Om du inte läst franska i skolan kan det vara en god idé att lära sig lite fraser nu :)
Av Feuille
6 feb. 2010 10:21
Hej,

Rue de Rivoli är en lång shoppinggata där mycket av de "vanliga" butikerna finns. Typ H&M och Zara men även butikskedjor som inte finns i Sverige. Där är det väl normala priser kan man säga.
I Les Halles, stort underjordiskt shoppingcenter är det också många kedjor och dylikt där priserna är som i Sverige.
På rue Tiquetonne ligger flera second hand affärer, visst, dyrare än vanlig second hand ibland men ändå värda ett besök. Kiliwatch ligger längst bort på gatan och är en vintagebutik även fast man inte tror det på priserna, som en vanlig affär för det mesta men ändå kul att ha varit där inne om man är vintageintresserad.

Angående engelskan så tror jag att man klarar sig bra i Paris, men själv pratar jag franska så jag vet inte säkert. De är såpass vana vid turister att de nog nu har förstått att de måste kunna kommunicera lite på något annat språk än franska.