Biljetter till färjor, Bohol-Siquijor

Av Stavert
13 jan. 2014 10:21
Visningar: 1244
Hejsan!

Jag och min man och två vänner ska åka till Filippinerna 31 jan - 23 feb. Vi landar i Manila och åker direkt till Bohol. Där stannar vi ett par dagar för att sedan ta färjan till Siquijor. Efter ett par dagar åker vi tillbaka till Bohol och vidare till Palawan. Min fråga är: Måste man boka färjan i förväg? Dvs hemifrån Sverige. Jag har varit inne på oceanjet och weesam express hemsida för att försöka boka biljetter men lyckas inte!
Eller tror ni att det räcker att boka biljetterna när vi kommer till Bohol, dvs ca en vecka innan vi ska åka med färjan...?

Sara
13 jan. 2014 12:05
Hej Sara;
Förra året tog vi en bancabåt från Panglao till Siquijor. Det var en helt ljuvlig båtresa på knappt två timmar. På delar av färden hade vi stort och magnifikt sällskap av delfiner. Vi tänker göra om samma resa i år. Tycker du att detta låter som en god ide' är det bara att prata med några av bancakaptenerna på white beach och kontakta er resort på Siquijor för hämtning när ni stiger i land på ön.
All the best!
Gunnar
Av Stavert
13 jan. 2014 13:18
Tack för ditt svar och ditt tips Gunnar!! Det låter helt fantastiskt :) Jag ska lägga fram förslaget till mina reskamrater. Minns du hur mycket ni fick betala?
13 jan. 2014 15:52
Minnet kan svikta men jag tror att vi betalade ca 2000 php
19 jan. 2014 12:30
Hej
Vi gjorde resan Alona Beach till Siquijor för tre veckor sedan. Kostade 3500Php men då tog vi en lite större banka båt (14 pers) även om vi bara var två pers. En mindre hade kostat 3000 php. Vi prutade inte, de behöver säkert pengarna. Lugnare med större, tar ca 1.5-2.0 h. Kolla vädret och vinden innan. Till Siquijor brukar gå bra för det är normalt nordostliga vindar. De släpper av er på nordligaste änden, sedan får ni ta tricycle. Försök att ordna hämtning från resorten, t ex att ni tar tricycle till piren i Larena därefter bil till resorten. Hem rekommenderar jag "vanlig" färja. Resorten hjälper till med bokning. 350 php med en långsam äldre färja, ca 875 php med ocean jet. Tar ca 3 h och går via Dumagete. Färjorna går inte om det blåser, så se till att ha reservtid. Vi bodde på Coco Grove resort. Den var helt ok. Fin snorkling direkt utanför resorten. Gör gärna en dagsutflykt till Apo Island, jättefina koraller. Kostar 1600 php. Har ni inte gjort valhajutflykten från Alona gör den annars ifrån Siquijor.

Lycka till Sebastian
20 jan. 2014 09:35
Hej igen;
Vi gjorde precis som Jan Olov förutom att jag och Ann-Marie tog en lite mindre Banca och färdades i bil från norra Siquijor till CocoGrove som vi också blev alldeles betagna i. Om fyra veckor är vi i Filippinerna igen. Återbesök på såväl Panglao och Siquijor och naturligtvis CocoGrove. Den här gången stannar vi i fem nätter och därefter på Apo Island lika länge. Där tänkte jag ta mitt Open Watee cert innan vi landar på Malapasqua i nästan 14 dagar med avslutning på Camotes.
Återigen; trevlig resa Sara. Ha det bäst!
Gunnar och Ann-Marie
Av Stavert
20 jan. 2014 13:48
Tack för era svar!
Det är andra gången för mig och min man på Bohol. Tidigare har jag varit på Malapasqua, Donsol, Anilao, Boracay m.m. Men aldrig på Siqiujor! Så tips mottages gärna :)

Det problem vi har är att vi har bokat flyg från Bohol-Manila-Puerto Princesa och det går 11 på fm. Så vi måste ta oss från Siquijor till Bohol på morgonen. När vi bokade flyget så stod det att det skulle gå en färja tidigt på morgonen, men nu verkar det ha ändrats... Så jag vet inte om vi måste åka tillbaka till Bohol kvällen innan. Synd då vi redan bokat boende :(
Nu är det bara två veckor kvar till avresa!
20 jan. 2014 19:38
hej igen
Tidigare gick det en färja kl 0600 (Ocean jet) från Siquijor men den gick inte när vi var där. Inställd tillsvidare, och hur länge det varar visste dom inte. Färjan tar ca 3 h, eftersom den går vi Dumagete, så ni hade haft knappt med tiden ändå. Som sagt, se till att ha reservtid. Förutom Ocean jet färjan kl 1430 så går det en långsam färja kl 1900 från Larena, men den går bara två ggr i veckan, söndag + en dag till.
mvh Sebastian
4 maj 2014 19:47
Hejhej,
Liksom ni har vi planer på att åka Alona - Siguijor. Efter Siquijor ska vi till Boracay och ska passa ett flyg (som inte är bokat än...) från Tagbilaran.
Kan/ska man inte ta en bancabåt från Siquijor?

Tack på förhand!
/e//e
5 maj 2014 19:07
Hej Lelleduns;

Satsa på en bankabåt mellan Alona och Siquijor. Vi gjorde det för andra gången i år. Precis som förra året var denna resa en högst angenäm ingrediens bland alla våra andra upplevelser. Trots att vi denna gång var utan Delfinsällskap på färden över.
5 maj 2014 19:16
Hej

Jo, det kan man ju men:

För det första är det oftast nordliga vindar och då kan det vara kämpigt tillbaka.
För det andra ligger det inte banka båtar och dräller på Siquijor, kan vara svårt att få tag i. Du måste då förmodligen boka med samma kille och plats som du åker ner med från Alona. Sedan ska du ta dig från Alona till Tagbilaran men det är ju ett mindre problem, förutom att allt tar tid.

Coco Grove har en större typ av moderna bankabåtar, men jag skulle tro att de är mycket dyra att hyra själva. Det finns även ett privatflyg man kan ta. Kolla med Coco Grove.

Själv skulle jag inte chansa. Jag skulle däremot börjat med Siquijor för att avsluta på Alona, då har du större möjlighet att passa ditt flyg.

mvh
Sebastian
5 maj 2014 20:54
Helt enlig med Sebastian;

Att färdas mellan Alona och Siquijor skall man bara göra åt ett håll. Inte det andra av de skäl Sebastian framför. Det handlar om vilken turordning ni väljer mellan era olika ö besök. Den analysen och logistikövningen är en ytterligare dimension i upplevelsen av att resa i den Filippinska arkipelagen.

Lycka till med planeringen; en väsentlig, rolig och ibland frustreande del av resan!

Cheers!
5 maj 2014 21:12
Hej igen.
Stort tack för svaren!
Det är ju första gången till Filippinerna för oss.
Som jag tolkar är det inga problem att få tag på en bankabåt på Alona?
Vi planerar vidare...

Hälsar
/Lennart
5 maj 2014 21:51
Inga problem alls; Prata med "kaptenerna" på Alona. De kommer att göra allt för att få dig/er med er som passagerare. Ha några dagars framförhållning. Nice trip! You will love it!
Av Stavert
6 maj 2014 16:20
Hej!
Vi gjorde den här resan i februari och vi åkte bägge vägarna, alltså alona-Siquijor tor.
Det gick hyfsat att åka dit, men vi hade en mkt högljudd banka och det tog längre tid än vi trodde ca 3h.
Åk INTE andra vägen, dvs fr Siquijor till alona med banka. Det är bland det värsta många utav oss har upplevt. Vår banka sas vara för 20 personer (vi var 6st o bad specifikt om en stor båt) men kan högst ha varit för 4! Vi satt som packade sillar och kunde inte röra oss, det blåste, vi vart dyngsura och missade nästan flyget.
Mitt tips är som ngn tidigare skrev, åk först till Siquijor och sen till Alona. Och vad ni än gör Kräv att få se bankan innan ni åker. Jag har varit i Filippinerna fyra gånger tidigare och det här är första gången jag känt mig lurad.

Sen måste jag säga att Siquijor är helt fantastiskt!! Ett måste :)
6 maj 2014 16:40
Hej;

Nu är jag inte riktigt med vad du menar. Att du säger att man inte skall åka andra vägen; från Siquijor till Alona håller jag med dig om. Men sedan skriver du att "åk först till Siquijor och sen till Alona". Om man väljer den resvägen är det ju inte banka som gäller. Och då behöver man ju inte kräva att titta på den. Gissar att jag missförstår........?
Håller fullt ut med dig om att bankabåten skall synas innan avresa, men då från Alona, eller hur?
Och att Siquijor är fantastiskt och ett måste håller jag också med dig om!
6 maj 2014 18:30
Hej igen,
Alternativen börjar klarna!
Ljust nu känns det som vi ska ändra rutten så vi tar Siquijor först.
Är det då bra (bättre) alternativ att leta flyg till Dumaguete, för att därifrån ta sig till Siquijor?
Sedan färja till Alona vad jag förstår. Förutsätter att man inte behöver boka biljetter i förväg på den?

Nu lite hushållspyssel, sedan kan vi kika lite på Filippinerna igen. :-)

Tack på förhand!
/Lennart
6 maj 2014 19:16
Hej Lelleduns.
Precis. Om du först skall till Siquijor är det bättre med flyg till Dumagete eftersom färjorna från Taglibaran-Siquijor går via Dumagete. Färjan Siquijor- Taglibaran bör du boka några dagar innan. Coco Grove hjälper er.
Bra snorkling direkt utanför Coco Grove. Tänk på att utflykterna till Apo Island respektive "valsafarit" är kanonbra, men det kan vara "gungigt", och de tar en bra stund.

Lycka till
Sebastian
6 maj 2014 19:33
Ett tillägg: Hem flyger ni förstås via Tagbilaran eftersom ni är på Alona.
Sebastian
Av Stavert
7 maj 2014 13:07
Hej igen!

Ett förtydligande: Jag menar självklart att man inte ska åka Siquijor till Alona, precis som ni alla skriver. Vi hade dock inget alternativ då vi hade bokat allt redan och var tvungna att komma till Alona en viss dag och tid (färjornas schema hade ändrats).

Vår resa till Siquijor från Alona var inte så fantastisk som jag hade hoppats på - men då hade vi ju inte heller tur med vädret.

Som alla skriver så tycker jag att ni flyger till Dumaguete och tar en färja till Siquijor, det är den kortaste vägen.

Mitt tips på boende är Charisma Beach resort. Helt fantastisk personal och fina rum! Ett måste är att hyra motorcykel och upptäcka ön!