Från Tagbilarens flygplats till hamnen för båt till Siquijor?

Av Lowet11
11 nov. 2013 18:43
Visningar: 472
Vi ska åka flyga från KL till Tagbilaren för att sedan ta en färja till Siquijor den 12 december. Hur lång tid behöver vi på oss för att ta oss mellan flygplatsen och hamnen? Hur tar vi oss bäst och billigast till hamnen, och vilken färja är bäst att åka med?
12 nov. 2013 17:06
Hej

Att få ut bagaget går snabbt (ingen stor flygplats). Taxi en kort sträcka igenom staden 10-20 min beroende på trafik (100PHP?). Vill du åka ännu billigare tar du en moppetaxi (tricycle)....Du skall däremot vara i hamnen ca en timme före du skall resa rekommenderar dom. Lämplig färja, vet ej, men det hittar du i hotellets hemsida på Siquijor. Tar olika lång tid beror på hur dom kör.

Skriv gärna ner vilken färja du tog på denna sida, skall göra samma resa i januari.
Av Lowet11
13 nov. 2013 09:08
Tack! Då har vi lite att gå på. Just nu känns ju allt lite osäkert efter tyfonen. Där nere har de ju klarat sig bra. Värre är det väl då de boende från de drabbade öarna fraktas till olika öar. Det pratas ju om överbefolkat och oordning - även kriminalitet. Så lite osäkert känns det då det bara är knappt en månad tills vi lämnar Sverige.
13 nov. 2013 23:49
Även jag är på väg mot Siquijor (& Manila). Sticker 1 dec och hem igen 11 jan. Först en knapp vecka i Manila där jag har bekanta, sedan 10 dec-2 jan på Siquijor. Färjor i olika modeller verkar gå rätt så frekvent men lite olika fort (dock inte sååå stor skillnad) så jag knallar nog bara ner och kliver på. På Siquijor bor jag på Coral Cay Resort. Jag stannar i Dumaguete en dag i vardera riktningen. På hemvägen blir det en drygt vecka till i Manila. Jag snackade med Manila idag (13 nov). Där hade tyfonen knappt märkts. Siquijor ligger ju ungefär lika lång söder om tyfoncentrum som Manila ligger norr om så det är nog OK där nere. Har även fått mail från CCR men de flaggade inte för några problem där.... En inte alltför vacker men innehållsrik sida om Siquijor http://www.mysiquijor.com/home.html